Havsnära avkoppling på Hotel Tylösands The Spa

Äntligen har nyrenoverade The Spa på Hotel Tylösand öppnat sina dörrar! Vi åkte såklart ner till västkusten, tog på oss en fluffig badrock och badtofflor för att testa. Läs om upplevelsen här.

Hotel Tylösand står högt på listan över Sveriges mest populära spa-hotell. Det oslagbara läget mitt bland sanddynerna i Tylösand gör det till ett alldeles utmärkt ställe för avkoppling. Under vintern har The Spa genomgått en totalrenovering och i februari 2024 öppnade de dörrarna till sitt helt nyrenoverade spa. Bland annat har alla pooler rustats upp, flera nya sociala ytor har tillkommit och en helt ny bar har byggts.

Den nya fräscha inredningen går i naturnära färger som hjälper till att bidra med ett lugn i lokalerna. Från kakel och golv till kuddar och bar. Det märks att detta är en plats som är skapad för att man ska vara tillsammans. På både över- och undervåning finns massor mysiga ytor att umgås på, avskilda soffgrupper och dagbäddar med magisk utsikt över vattnet.

Musiken är en stor del av Hotel Tylösands DNA, och på helgerna får bartendern sällskap av en DJ som maxar välbefinnandet för spagästerna.

Kvällsspa under stjärnorna

Det finns flera olika spapaket att välja mellan, kanske vill du tillbringa en hel weekend på hotellet eller bara lyxa till en vardagskväll mitt i veckan. När du checkar in på kvällsspat, som vi gjorde, pågår det mellan 16-21 på vardagar och 18.30-23 på helger. På entreplan välkomnas du av en stor infinitypool där det i taket ovanför skimrar en stjärnhimmel. En ytterligare detalj som får inne att kännas som ute. Förutom kvällsspa finns också morgonspa och dagspa.

Med två våningar av ren avkoppling är det inte så svårt att fylla timmarna – i den varma utomhuspoolen kan man se solnedgången och i den stora infinitypoolen bjuds det på filmvisning. När du börjar blir hungrig är det bara att svepa på sig badrocken och glida in på Leif’s Pizzeria som ligger i direkt anslutning till The Spa. Därefter kan du fortsätta njuta av kvällen med utsikt över ett stjärnglittrande Kattegatt. Soundhealing, kallbad och ångbastu är några andra aktiviteter att förgylla kvällen med.

2021 var The Spa det första spat i Sverige att introducera en lång rad biohackingbehandlingar. Behandlingarna hjälper bland annat kroppen att trigga igång immunförsvaret, öka energin, bränna fett och mycket mer.

Biohacking, skrubb eller massage?

Det finns flera härliga möjligheter att skämma bort sig själv (eller någon annan) på The Spa. I deras 20 olika behandlingsrum kan du få allt från traditionella behandlingar som massage och inpackningar till infraröd bastu och laserbehandlingar.

Eller skrubba bort vardagens stress i deras egna spalabb där du kan tillverka din egen skrubb med hjälp av olika ekologiska ingredienser.

Alla de vackra inredningsdetlajerna på spat är framtagna av Åsa Gessle.

Ny helhetsdesign av Åsa Gessle

Det är Åsa Gessle som är ansvarig för design och inredning på hotellet och så även på The Spa. Hon har ritat all inredning själv och med hjälp av ett lokalt snickeri i Halmstad har idéerna kunnat förverkligas.

Tanken med The Spa är att man som besökare ska känna ett lugn skölja över sig direkt när man kommer in. Det ska vara en plats att andas ut och bara få omges av värme och kärlek. Stora dagbäddar och mysiga sittytor ger möjligheter att tillbringa tid med nära och kära. Ett genomgående symbol i inredningen har därför blivit hjärtat. 

Träningsdelen är en central del av spaerbjudandet. Välj mellan yoga, aqua, spinning, Body Pump eller träna själv på gymmet.

Välmående för både kropp och själ

När du bokar ett spabesök eller om du bor på hotellet har du alltid tillgång till anläggningens träningslokaler och tillhörande klasser. I The Spas lokaler erbjuds bland annat vattengympa, yoga och spinning. Det egna gymmet är också helt nyrenoverat. Yogasalen har ett stort panoramafönster ut mot havet och gästas regelbundet av olika instruktörer som håller klasser.

Dela artikeln
Läs mer
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024