I samarbete med Royal Caribbean!

Ett hav av möjligheter för storfamiljen

Semestra tillsammans med släktens alla generationer. Livet ombord på ett stort kryssningsfartyg kan erbjuda både avkoppling i överflöd och en ständig ström av aktiviteter. Därför är det utmärkt för generationsresande, när storfamiljen vill tillbringa semestern tillsammans utan att någon behöver kompromissa med sina önskemål. Fartyget i sig blir ett äventyr för alla med strandhugg på nya, spännande platser nästan varje dag.

Det är inte alltid lätt att få till den perfekta familjesemestern, särskilt inte om man är en storfamilj i olika åldrar och med skilda preferenser kring vad drömresan bör innehålla. En av de främsta fördelarna med just en kryssning är att den erbjuder något för alla, oavsett ålder och intresse. Allt finns inom räckhåll och kostnaden för aktiviteterna ingår ofta redan i kryssningspriset.
Samtidigt finns det också utrymme att utmana förutfattade meningar kring vad man gillar att göra. Mormor kan testa att surfa, farfar kan ta en salsakurs, mamma och pappa kan få prova på en välförtjänt och lyxig parmassage utan barn och de unga i familjen kanske upptäcker tjusningen i att slå sig ner i ett mjukt teatersäte för att underhållas av en spektakulär show.
Utforska Rom tillsammans med familjen. Ditt nöjespalats till boende väntar på dig i hamnen.

Royal Caribbeans fartyg Symphony of the Seas är uppbyggt i olika kvarter, precis som en stad, där varje kvarter har sin vibe och sin publik. Här finns till exempel den gröna oasen i Central Park där över 16 000 tropiska träd, buskar och blommor kantar gångvägarna och bäddar in restauranger, vinbarer och caféer i grönska som framåt kvällen förvandlas med varmt ljus och levande musik. Centralt i fartyget ligger kvarteret the Boardwalk med sin charmiga tivoliatmosfärHär finns en karusell, sportbarer, arkadspel och den klassiska amerikanska hamburgerrestaurangen Johnny Rockets.

The Boardwalk leder fram till Aquateatern, en uppvisningspool där akrobater varje kväll visar upp sina häpnadsväckande färdigheter i en färgsprakande show med synkroniserat ljus, ljud och musik. Är man sugen på mer kultur beger man sig med fördel till den stora teatersalongen där det spelas Broadwayshower som Hairspray och Flight, båda med specialeffekter och förstklassiga prestationer som alltid resulterar i stående ovationer.

Hur många resmål hinner ni bocka av på en vecka?

Ombord på fartyget finns det en rad restauranger där både frukost, lunch och middag ingår. Du hittar allt från informella bufféer, pizzerior och hamburgerrestauranger till mer formella sittningar med vita dukar och trerätters middagar. Utöver det finns ett antal specialrestauranger med innovativa matkoncept. De bokas i förväg och tar en extra kostnad för varje person. Symphony of the Seas är försedd med bland annat Hooked, en restaurang inredd i charmig new england-stil med fisk och skaldjur på menyn, och en japansk hibachirestaurang. Wonderland är ytterligare en specialrestaurang som är magisk på flera sätt. Med inspiration från Alice i Underlandet bjuds man på en förtrollande upplevelse av molekylär gastronomi och fantasifull inredning.

På en kryssning med Symphony of the Seas finns aktiviteter ombord och utflykter i land för hela storfamiljen.

En del väljer kryssning efter fartyg, andra efter rutten. En kryssning med Symphony of the Seas tar kryssningsgästerna till både välbekanta platser och nya bekantskaper på sin tur genom Medelhavet. En av de främsta fördelarna med just en Medelhavskryssning är att hamnarna som besöks ofta ligger centralt i levande och pulserande städer som Barcelona, Rom och Palma.

Att angöra sin första hamn är ett äventyr i sig, känslan att stiga rakt in i en stad tidigt på morgonen och utforska gränder och torg på egen hand är oslagbar. Vill man åka på en rundtur tillsammans med en kunnig guide går det också utmärkt. Ofta finns arrangerade utflykter som ridning, snorkling, vinprovning eller konstrundor. Under veckans lopp kan man hinna med allt från att strosa i Palmas charmiga gränder och beundra världsberömda Sagrada Família i Barcelona till att äta en fantastisk pasta på en uteservering i Rom och stötta upp tornet i Pisa på Instagram.

Att kryssa över generationsgränserna är ett perfekt sätt att resa tillsammans och kombinera allas önskemål.

Heldagar till havs bjuder på en rad aktiviteter
En heldag till havs bjuder på aktiviteter ombord från morgon till kväll för den som vill. Frågesporter och karaoketävlingar avlöser varandra på övre däck och i restaurangerna pågår matlagningsdemonstrationer och provsmakningar.

En solig dag på Medelhavet är givetvis vatten nyckelordet, och det finns i överflöd både runt och på Symphony of the Seas. Centralt på övre däck hittar man den stora poolen och en rad mindre pooler att bubbla omkring i, liksom ett hav av vilstolar för den som hellre lapar sol. Däcket är väl skyddat så här är det nästan alltid lä, och solen skiner oftare till havs än i land, så solchanserna är många. Symphony of the Seas erbjuder även ett avskilt poolområde med 16-årsgräns, vilket uppskattas av många som vill ha total avkoppling vid poolen.

I två surfsimulatorer kan både nybörjare och erfarna öva balansen på brädan till publikens jubel. Den som vill förbättra sina chanser att imponera kan ta privatlektioner i surfing här.

För alla våghalsiga finns de sju havens högsta rutschkana Ultimate Abyss, som förvandlar kryssningsgästerna till mänsklig rörpost och spottar ut dem hela tio våningar ner. På samma äventyrliga tema finns också en adrenalinframkallande linbana som sträcker sig över atriumet i mitten på fartyget, och en klättervägg som bjuder dem som når toppen på en makalös utsikt. Är man på tävlingshumör kan man passa på att utmana familjemedlemmarna på en minigolfturnerning och är man riktigt många kanske man kan skramla ihop till ett helt basketteam eller fotbollslag och bjuda in andra gäng. Det finns också två arkadhallar med både nya och gamla dataspel att nostalgidrömma sig bort i, och ett Escape-room där hela familjen kan dyka in i ett äventyr och lösa gåtorna tillsammans.

Känner man sig lite urlakad efter alla aktiviteter kan man alltid besöka spaet Vitality at Sea som erbjuder skönhetsbehandlingar, massage, bastubad och avkoppling. Det finns givetvis också ett stort gym ombord med ett tillhörande löpspår runt fartyget där man kan springa av sig.  

Adrenalinjunkie, gourmand, kulturintresserad… alla får sitt lystmäte mättat.

Rumba, samba, salsa, mambo och cha-cha-cha
Följ ljudet av rytmen till den latinoinspirerade baren Bolero där du kan dansa till livemusik och svalka dig med en mojito eller caipirinha. För nattlivet till havs är något alldeles extra och bjuder på en rad överraskningar. På the Bionic bar är bartendrarna robotar och har programmerats att kunna göra rad olika drinkar. Utmana dem att göra din favoritdrink, eller slå dig ner på Rising tide bar och bli upplyft, eftersom hela baren är en hiss. För de stora skratten rekommenderas baren the Attic där komiker underhåller från livescenen. Avsluta med att svänga de lurviga på nattklubben Dazzles och se vem i familjen som går sist hem.

Många kryssningsresenärer brukar säga att de framför allt lockas av enkelheten på en kryssning. Det är i stort sett omöjligt att gå vilse eller göra fel, allt är samlat på ett och samma ställe, och man har en bra bas att utgå ifrån. En fördel som också lyfts fram jämfört med andra typer av resor är säkerheten. För en förälder innebär den höga säkerhetsnivån på fartyget en stor trygghet, och barn och unga kan åtnjuta en betydligt större frihet på ett kryssningsfartyg än på många andra typer av destinationer.

Njuta av Palma De Mallorca på dagen och enhäftig show ombord på kvällen.

Res prisvärt tillsammans
En semester för hela storfamiljen innebär ofta en stor kostnad, och det gäller att välja rätt från början så att alla blir nöjda. Och där seglar kryssningsfartyget in i bilden – fullmatat med trevliga matställen, otrolig underhållning och oförglömliga aktiviteter för alla åldrar, samtidigt som priset som syns vid bokningen omfattar nästan allt: Samtliga måltider och snacks ingår i merparten av restaurangerna, liksom nästan all underhållning och alla aktiviteter ombord. Det är helt enkelt ett smart och prisvärt sätt att kunna resa ihop utan att skava på varandra i onödan. Alla gör vad de vill ombord och i land i olika konstellationer, för att sedan mötas upp tillsammans för en trevlig familjemiddag medan man tryggt kryssar fram mot nästa destination och nya äventyr.

Missa inte! Just nu är det 30% rabatt* för 1:a och 2:a person och 3:e och 4:e person, i samma hytt, kryssar från endast 1 599:-*.

*Villkor gäller, se RoyalCaribbean.se för mer information.

Dela artikeln
Läs mer
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024