Hållbara äventyr i magiska Húsafell

Island är känt för sina enastående naturliga skönhet och unika landskap. Bland de många pärlorna som denna nordiska ö har att erbjuda finns den lilla byn Húsafell, belägen i Borgarfjörður-regionen. Med sin fantastiska natur och spännande aktiviteter är Húsafell en suverän destination för resenärer som vill utforska Islands underverk utan att lämna några avtryck på miljön.

Húsafell strävar efter att främja hållbar turism och bevarandet av Islands naturliga skatter. Det finns flera initiativ och åtgärder som vidtas för att bevara och skydda den känsliga naturen i området.

Hotel Húsafell: En perfekt utgångspunkt för äventyr

Hotel Húsafell den perfekta platsen att kalla ditt hem under vistelsen. Detta moderna hotell kombinerar elegant design med komfort och bekvämlighet. Rummen är rymliga och smakfullt inredda, med stora fönster som ger dig en fantastisk utsikt över omgivningarna.

Hotellet erbjuder också en rad faciliteter för att förbättra din upplevelse. Slappna av i deras bubbelpool eller bastu, ta en promenad genom de vackra trädgårdarna eller njut av en välsmakande måltid på deras restaurang, där de serverar läcker isländsk mat tillagad med färska lokala råvaror. Hotellet använder förnybar energi och har implementerat energibesparande åtgärder, inklusive LED-belysning och effektiva värmesystem. Personalen på Hotel Húsafell är vänlig och hjälpsam och kommer att göra sitt bästa för att göra din vistelse oförglömlig.

Foto: Kajsa Beausang

Into the Glacier: Utforska underjordiska isvärldar

En av de mest spektakulära upplevelserna som Húsafell erbjuder är Into the Glacier, en guidad tur som tar dig in i en av Islands magnifika glaciärer. Resan börjar med en resa i terrängbil som tar dig genom den robusta terrängen mot ingången till glaciären.

Under denna unika utflykt kommer du att utforska de underjordiska isvärldarna och fascineras av de fantastiska formationerna av is. En erfaren guide ger dig intressant information om glaciärens historia och dess betydelse för Islands ekosystem. Att vara omgiven av den glittrande isen och känna den svala luften är en unik upplevelse.

Den första liften i Val d'Isère byggdes redan under 1930-talet.

Lava Cave: En resa genom Islands vulkaniska historia

Húsafell är också hem till Lava Cave, en imponerande underjordisk grotta formad av lavaflöden för tusentals år sedan. Den här guidade turen tar dig på en resa genom Islands vulkaniska historia. Du får chansen att utforska de fascinerande formationerna och labyrinterna inuti grottan, med hjälp av belysning som framhäver grottans naturliga skönhet.

Guiderna delar med sig av intressanta fakta om lavatunnlarnas bildning och den unika ekosystemet som trivs i detta mörka och mystiska underjordiska landskap. För att delta i denna tur rekommenderas bekväma kläder och bra skor då det kan vara ojämnt och halkigt i grottan.

Foto: Kajsa Beausang

Canyon Baths: Avkoppling och förnyelse i naturen

Nära Húsafell hittar du Canyon Baths, en unik geotermisk upplevelse som låter dig koppla av och njuta av den omgivande naturen. De varma källorna i Canyon Baths ger en avkopplande miljö, och du kan sjunka ner i de naturliga poolerna och låta det varma vattnet omfamna dig medan du beundrar de dramatiska landskapen runtomkring. Njut av 38-gradigt vatten och det faktum att varken du eller upplevelsen lämnar ett enda avtryck på sin miljö. Man har inte använt någon betong eller främmande material när man har byggt baden, allt man har använt går att lägga tillbaka i naturen. Trädäcket, trappan och omklädningsrummet är byggt av återvunna telefonstolpar. Vattendraget som löper genom dalen används dessutom till att förse hela västra Island med helt och hållet hållbar el. Detta är en perfekt plats att varva ner och ladda batterierna efter en dag fylld med äventyr.

Foto: Kajsa Beausang

Sammanfattningsvis erbjuder Húsafell på Island en rad spännande möjligheter för äventyrliga resenärer. Med bekvämt boende på Hotel Húsafell, avkoppling i Canyon Baths, utforskning av glaciärer med Into the Glacier och en resa genom Islands vulkaniska historia i Lava Cave, finns det något för alla att njuta av. Så ge dig ut på detta nordiska äventyr och upptäck allt som Húsafell har att erbjuda!

Dela artikeln
Läs mer
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024