Takbarerna du inte får missa i Norden

Dagarna blir ljusare, vi närmar oss våren och dessutom med lättade restriktioner. Så visst längtar man lite extra att få ta sig ut och njuta av vackra huvudstäder och vad passar bättre än att göra det från en plats med milsvid utsikt? Vi har listat Nordens takbarer som är väl värda ett besök.

Stockmann Rooftop Miami, Helsingfors

2018 öppnade den tre våningar stora takbaren Stockmann Rooftop Miami. Belägen i det berömda Stockmann köpcentrumet mitt i centrala Helsingfors. Baren hittar man på den 8:e till 10:e våningen i byggnaden, med en vacker utsikt över i princip hela huvudstaden.

Här möts man av ett trendigt inrett trädäck, med platser både i solen och i skuggan där man kan slå sig ner i en bekväm loungemöbel, sippa sitt mousserande vin eller en välkomponerad drink och om magen skulle börja kurra erbjuds det sushi på menyn.

Takbarens läge i Stockmann köpcentrumet passar perfekt efter en hel dags shopping, bara att ta hissen upp koppla av och njuta av utsikten. Torsdag till lördag finns dj:s på plats, för att höja stämningen ytterligare.

Stockmann Rooftop Miami, Helsingfors

Thief Roof bar, Oslo

Thief Roof bar är en modern lounge och takbar på toppen av det lyxiga hotellet The Thief. Vilket är ett passande namn då det är beläget på Tjuvholmen, intill Aker Brygge. Panoramautsikten över Oslo och ända bort till Holmenkollens kullar, är en av de bästa vyer staden har att erbjuda. 

Hit kommer man för att njuta av goda drinkar, tillsammans med lättare sommarrätter. På samma våning hittar man även restaurangen Thief Roof Grill, där det grillas allt från kött och kyckling till fisk och vegetariska rätter.

Thief Roof bar bjuder på en livlig och avslappnad atmosfär och svalare sommarnätter är inget att oroa sig för, då baren är utrustad med portabla glasväggar, värmelampor och ett skjutbart tak. 

Thief Roof Bar, Oslo

The Rooftop Bar, Köpenhamn

The Rooftop Bar är belägen på taket av boutiqehotellet, Hotel Danmark. Här sitter man mitt i staden med Nationalmuseet, Rådhuset och Tivoli som grannar.

Baren ligger på 7:e våningen och har en vy över hela Köpenhamn. Inredd med skandinavisk, minimalistisk design och har både bänkar och solstolar att slå sig ner i, för att njuta av den avslappnade loungestämningen med något svalkande i handen. 

Vill man se fyrverkeriet från Tivoli ska man passa på att vara här en onsdag eller lördag. Under sommarens fredagskvällar bjuds det in dj:s till eventet “Up Sessions on The Rooftop”, men se till och vara här i tid, då taket bara rymmer 50 personer. 

The rooftop bar, köpenhamn

ARC Rooftop, Stockholm

Sist men inte minst har vi Stockholm och ARC Rooftop, som vid öppningen 2019 blev topprankad i Forbes Magazine på listan över takbarer runt om i världen man inte får missa.

Denna trendiga terrass är belägen på den 11:e våningen av designhotellet Blique by Nobis i utkanten av Vasastan. Inredd med en stilren och naturlig design, där man kan slå sig ner i en av hängstolarna och spana ut på en 360-vy över Stockholm. 

Här kan du förutom deras utbud av signaturcocktails, öl, vin, bubblor även beställa in sake, det traditionella risvinet från Japan och njuta av rätter med inspiration från både Asien och Europa, i en modern och skön atmosfär.

ARC Rooftop, Stockholm
Dela artikeln
Läs mer
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024