I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Reseguide

LÜBECK & TRAVEMÜNDE

Reseguide Norra tyskland

Lübeck är en populär turiststad sedan många år och besökare kan välja på en rad olika hotell och boenden för alla önskemål och plånböcker i den charmiga Hansastaden i norr.

Lübeck i norra Tyskland brukar förknippas med smala gränder, medeltida hus och marsipan. Men den gamla Hansastaden har mycket mer att erbjuda och är en perfekt destination för en weekend – året om.

Hela staden Lübeck är faktiskt en sevärdhet i sig. Få platser kan erbjuda så mycket vacker arkitektur, spännande restauranger och mysig atmosfär som denna pittoreska medeltidsstad. Lübecks centrala delar ligger innanför en vallgrav och är nästintill orörd, med många välbevarade medeltida byggnader. Sommartid är gamla staden fylld av uteserveringar, speciellt på torget vid stadshuset som fylls av folk som äter och dricker gott. För att maxa upplevelsen rekommenderas en dagsutflykt till den förföriska badorten Travemünde vid östersjökusten strax norr om Lübeck.
Bilderna i denna guide är tagna av: LTM / Nadine Zellermann, Fabian Schwarze, Die Reederin, Olaf Malzahn, Cycle Roasters, Charlene Bermann, Christian Schaffrath.
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024