I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Reseguide

MECKLENBURG-VORPOMMERN

Reseguide Norra tyskland

Natur, kultur, historia och god mat är Mecklenburg-Vorpommern i ett nötskal. Besök den levande Östersjöregionen och förtrollas av dess skönhet och avslappnade atmosfär.

Mecklenburg-Vorpommern är en av Tysklands minst tätbefolkade regioner. Området är ett populärt resmål året om och här finns det naturidyll, stränder och attraktioner så att det räcker och blir över för alla. Huvudort i Mecklenburg-Vorpommern är Schwerin. Här ligger också det sagolika Törnrosaslottet, Schloss Schwerin, som är en av Nordtysklands stora turistmagneter.

Milslånga vita sandstränder, fridfulla öar och naturformade klintkuster präglar Mecklenburg-Vorpommerns gräns mot havet som är en ljuvlig destination både sommar och vinter. Regionen är ett utmärkt resmål för en händelserik familjesemester. Här erbjuds naturnära aktiviteter som är roliga både för stora och små som cykelsemestrar, museer och strandliv. Flera av Mecklenburg-Vorpommerns gamla städer har restaurerats och ger idag en levande inblick i regionens rika Hansahistoria.
Bilderna i denna guide är tagna av: TMV / Pocha.se, Läufer, Kirchgessner, Oliver Pahlke, Gänsicke, Krauss, Staatliche Schlösser, Gärten und Kunstsammlungen, LTMV Outdoor-visions.com, Tiemann Growe-Lodzig, Friedrich, Roth.
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024