I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Öar som Rügen är världsberömda och kustlandskapet en viktig del av Tysklands natur. Foto: LTMV/outdoor-visions.com /Tiemann /Growe-Lodzig /TMV/Gänsicke

En unik natur

Snövita kalkstensklippor, vandrande sanddyner, brölande hjortar och trumpetande tranor. För alla som är gillar att vara utomhus erbjuder naturen i Mecklenburg-Vorpommern en rad unika sevärdheter. Cirka 30 % av hela regionen är naturskyddad. Med sina tre nationalparker, sju naturparker och tre UNESCO-biosfärreservat är Mecklenburg-Vorpommern en grön skattkammare med ett unikt landskap.

Östersjön agerar kuliss till de imponerande kalkstensklipporna på ön Rügen som är en av regionens mest besökta attraktioner. Rügen som är Tysklands största ö är utrustad med långa sandstränder som passar för badare i alla åldrar, tack vare att det inte är tidvatten här.

Ön Usedom är hem för några helt underbara stränder, liksom för Usedoms botaniska trädgårdar med över 50 000 växter.
Fåglar är ett viktigt inslag i naturen i Mecklenburg-Vorpommern, och att bevittna tranornas dans är ett måste för både fågelfantaster och naturälskare. Under vår och höst flockas fåglarna här i enorma mängder.

I lagunlandskapet i Nationalparken Vorpommersche Boddenlandschaft är sandmassorna i ständig rörelse och bildar en unik kust. Här kan du också se kronhjortar och vildsvin i vilt tillstånd. Tysklands största sjö Müritz ligger i regionen, ett paradis för vattensportsentusiaster där man kan hyra en segelbåt eller en husbåt över dagen och kasta loss.
Läs mer om Mecklenburg-Vorpommerns naturupplevelser Upptäck nationalparker och vackra utsiktsplatser Upptäck kalkstensklipporna i Rügen
Fler tips i Mecklenburg-Vorpommern
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024