I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
I Mecklenburg-Vorpommern är lokalproducerad mat minst lika populär som den lokalproducerade ölen. Foto: TMV/Pocha.de, Läufer, Kirchgessner, Oliver Pahlke, TMV/Gänsicke

Natursköna aktiviteter

Ren och frisk luft, den imponerande naturen och djurlivet och ett överflöd av vatten gör Mecklenburg-Vorpommern till det perfekta semestermålet.

Att cykla genom Mecklenburg-Vorpommern är ett kul sätt att se mer av den ofördärvade och imponerande regionen, med rutter för alla åldersgrupper och nivåer tack vare det flacka landskapet. Cykelturerna tar dig genom nationalparker, längs den vilda Östersjökusten och till regionens vackra städer.

Vandringsleder förbinder alla regionens sju naturparker i ett nätverk som är över 900 km långt och löper rakt igenom regionen.
Lederna går till några av landets vackraste platser, som till exempel kalkstensklippan Königsstuhl, Kungatronen och den obanade terrängen i Müritz National Park där man kan uppleva landskapets orörda natur som avslöjar sin vildare sida i urskogar och mystiska myrar.

Regionens kustlinje och stränder bildar tillsammans en enda stor äventyrszon, särskilt på sommaren. Mecklenburg-Vorpommern har också det största vattensportområdet i Europa med hundratals vattendrag, sjöar och åar där man kan paddla kanot eller kajak, SUP:a, surfa eller bara slappa vid vattnet.
Vandra längs kusten Vandra mellan sjöarna Cykla i Mecklenburg-Vorpommern Andra roliga utomhusaktiviteter i Meckenburg-Vorpommern
Fler tips i Mecklenburg-Vorpommern
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024