I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Mecklenburg-Vorpommern imponerar med sitt urval av slott och herresäten. Foto: TMV/ Gänsicke/ Krauss / Staatliche Schlösser, Gärten und Kunstsammlungen M-V


Slott & herresäten

Över 2 000 palats, slott, herrgårdar och ståtliga bostäder vittnar om det aristokratiska livet i Mecklenburg-Vorpommern. Idag har flera av dem väckts ur sekellånga siestor och renoverats tillbaka till sin forna glans med kärlek och varsamhet. Inte minst de majestätiska bostäderna som hertigarna av Mecklenburg lämnade efter sig är imponerande; Romantiska slottet Schwerin, barockkomplexet i Ludwigslust och renässansslottet Güstrow bjuder alla på en överdådig upplevelse.

På Mirow Castle blommar minnet av prinsessan Sophie Charlotte och hennes entusiasm för botanik i en spännande utställning. Bothmer slott byggt av en engelsk premiärminister bjuder på en bit av England och är inspirerat av ett brittiskt lanthus.
Slottet Wiligrad är en pärla i Mecklenburgs slottslandskap som tronar högt ovanför Schwerins branta strand.

Alla dessa storslagna byggnader är inte bara vackra inslag på håll i landskapet. Över 300 av dem bjuder in besökare att komma in och förundras, och ibland även att stanna över – i form av museer, restauranger, konsertlokaler, vandrarhem och hotell.
Lär mer om slott och herrgårdar Läs mer om Ludwigslust Läs mer om Schwerin
Fler tips i Mecklenburg-Vorpommern
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024