I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
En resa i en husbåt garanterar en oförglömlig upplevelse. Foto: TMV / Gänsicke
 / Kirchgessner / Tiemann


Hyr en husbåt

Tänk att lämna vardagens stress och spendera några dagar på vattnet, somna och vakna till det rogivande ljudet av vågsvall mot en köl. Varför inte testa ett nytt sorts boende på semestern och flytta in i en husbåt för några dagar?

Tröttnar du på omgivningen är det bara att lätta ankar och fara vidare. I de flesta av Mecklenburg-Vorpommerns sjöar kan man hyra en husbåt utan skepparexamen eller annan licens, vilket betyder att alla kan bli sin egen kapten.

Här finns tusentals kilometer av vattendrag som erbjuder en helt ny värld att besöka.
Via vattenvägen Müritz-Elde och Störkanalen kan man nå delstatens huvudstad Schwerin och utforska ön där det sagolika Schwerin slott stoltserar med sina tinnar och torn. Vill man hellre hålla sig i den mer lantliga delen av regionen finns mängder av oförstörd natur att lägga till vid. För den som önskar prova på lite vildare vatten rekommenderas en tur runt Tysklands största ö Rügen i Östersjön med sin nostalgiska charm, vackra bokskogar, vita kalkstensklippor och långa stränder.

Överallt i Mecklenburg-Vorpommern finns idylliska rastplatser i form av småbåtshamnar med barer och restauranger där alla sjöturister är välkomna att lägga kaptensmössan på hyllan och koppla av fullständigt.
Läs mer om båtsemester i Mecklenburg-Vorpommern
Fler tips i Mecklenburg-Vorpommern
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024