I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Lübeck har många fantastiska utsiktsplatser. Foto: LTM / Nadine Zellermann

Instagram­vänliga Lübeck

Lübeck är som gjort för Instagram, staden är fylld av vackra platser som kommer att få ditt insta att trenda. Här kommer tre topptips:

Utsikten från Peterskyrkan. Härifrån har du utsikt över hela Gamla stan och om vädret är klart ser man ända till Östersjön. Den romerska kyrkan i sig är också en vacker syn, både fasaden i tegel och insidan där vita pelare bär upp de höga takvalven.

Holstentor. Vid Holstenporten skiftar ljuset ständigt och erbjuder nya upplevelser. Den berömda stadsporten med sina knubbiga tvillingtorn och tjocka röda tegelväggar pryder otaliga vykort, marsipantårtor, frimärken och till och med 2-euromynt. Från rätt perspektiv kan du fånga både Holstentor, Saltmagasinen och spirorna på Mariakyrkan och St. Peterskyrkan i en och samma bild.
Malerwinkel, Målarens hörna. Från floden Traves strandkant kan du beskåda en av de vackraste vyerna över Obertraves färgglada husfasader precis vid vattnet, och även få med några av spirorna i Gamla stan.

Något mycket karakteristiskt för Lübeck är labyrinten av bakgårdar och dolda gränder som skapar en labyrint av instagram-vänliga platser. Dessa var ursprungligen byggda på 1300-talet för den fattigare delen av befolkningen (tjänstefolk, daglönare, hantverkare, enkla sjömän) på grund av brist på bostadsutrymme i den blomstrande Hansastaden Lübeck. Idag finns cirka 90 av dem kvar som bildar avskilda oaser av lugn mitt i UNESCO-klassade Gamla stan, ofta prydda med vackra blomsterodlingar, rosträdgårdar och slingerväxter, vilket skapar en mycket idyllisk atmosfär. Några av de mest populära bakgårdarna är Füchtingshof, Glandorps Gang, Bäckergang, Schornsteinfeger Gang, Haasenhof, Von Höveln Gang.
Läs mer om Lübecks hemliga gränder och bakgårdar Läs mer Peterskyrkan Läs mer om Holstenporten Läs mer om Malerwinkel
Fler tips i Lübeck & Travemünde
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024