I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Reseguide

HAMBURG

Reseguide Norra tyskland

Småstadskänsla i storstaden. I Hamburg kan man uppleva både fantastisk shopping, några av Europas bästa restauranger, ett spännande nattliv och natursköna områden för ro och avkoppling.

Hamburg är Tysklands näst största stad, men det märks verkligen inte. I innerstaden bor knappt en miljon människor, och flera av stadsdelarna har något av en småstadskänsla över sig.

Staden har en snabbväxande restaurangscen som spänner över en mängd olika kulturer. I hipsterkvarteren runt St. Pauli finns ett restaurangutbud som ibland slår självaste Berlin på fingrarna, och hamnkvarteren har förvandlats till platsen för ett pulserande kultur- och nöjesliv.

Hamnen sätter fortfarande stor prägel på staden. Här har fartyg lagt till i alla tider och sjömän och handelsmän från fjärran länder har klivit i land. Hamburg är följaktligen fullt av kanaler, båtturer, fiskmarknader, marina restauranger med fisk och skaldjur som specialitet och kulturmärkta packhus som numera huserar antikhandlare, chokladtillverkare och kafferosterier. I hamnen tronar också konserthallen Elbphilharmonie, ett arkitektoniskt mästerverk utan motstycke i världen.
Bilderna i denna guide är tagna av: Hamburg Mediaserver / Jörg Modrow, Sabina Trojanova, Andreas Vallbracht, Ingo Boelter, Lisa Knauer, Lee Maas, Julia Schwendner, Timo Sommer, Anissa Brinkhoff, Empire Riverside Hotel, Christian Spahrbier och Tyska Turistbyrån.
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024