I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Hamburg har alltid varit en av Tysklands mest populära städer. Foto: Hamburg Mediaserver / Andreas Vallbracht / Jörg Modrow / Ingo Boelter

Sightseeing deluxe

Elbphilharmonie, Miniatur Wunderland och UNESCO Heritage Speicherstadt är sevärdheter som brukar stå överst på listan vid en resa till Hamburg. Men när det är avklarat finns fortfarande mycket kvar att upptäcka. Trots sin ofta lite eleganta framtoning är gatukonsten stor i Hamburg. Här blir en promenad lätt en konstrunda eftersom nästan varje stadsdel stoltserar med sina egna höjdpunkter.

Fina målningar kan bland annat ses runt Affenfaust Gallery i Altona, vid utomhusgalleriet FeauenFreiluftGalerie som hyllar kvinnokraft genom tiderna, eller lite mer gömda mästerverk som fiskaren som är fångad i sitt eget nät – Internet. Muralmålningen som på ett elegant sätt fogar samman Hamburgs historia med dess framtid finns på en bakgård i stadsdelen Schanzen.
“Jag föddes i Liverpool men växte upp i Hamburg”. Orden är John Lennons, för det var på Hamburgs musikklubbar som gjorde Beatles sina första gig och fick det genombrott som lade grunden för bandets världsberömmelse. Reeperbahn och hamnkvarteret Sankt Pauli rymmer fortfarande många musikklubbar. Det är inte för inte att Hamburg varje år ordnar den internationella musikfestivalen Reeperbahnfestival, där ibland så många som en tredjedel av alla uppträdande band kommer från Skandinavien. Så ”Come together” för ”I wanna hold your hand” under en tur genom Beatles fotspår från ”Yesterday” genom Hamburgs ”Long and windling road”.
Sightseeing i Hamburg Reeperbahn Festival Hamburgs Street Art
Fler tips i Hamburg
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024