I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Kategorier
Hamburg är en av världens tio grönaste städer. Foto: Hamburg Mediaserver / Lisa Knauer / Lee Maas

Mode och shopping

Hamburg är inte bara en drömshoppingdestination för kända designermärken. Förutom internationella lyxmärken som Gucci, Louis Vuitton, Prada och Hermès hittar du många butiker med ungt, kreativt oberoende mode som gör Hamburgs shoppingscen unik.

För en rejäl shoppingupplevelse, styr stegen till centrala Hamburg och Mönckebergstrasse, en livlig genomfartsled fylld av butiker. Värdskända designers som Karl Lagerfeld och Jil Sander har sitt ursprung i staden, något som har satt sitt avtryck på utbudet.
I stadskärnan finns hela 26 shoppinggallerior att välja bland. I den smala Mellinpassagen – Hamburgs äldsta shoppingcenter – kan du beundra de pittoreska tak- och fönstermålningarna från förra sekelskiftet. Mellinpassagen förbinder den arkitektoniskt intressanta Alsterarkaden med lyxiga shoppinggatan Neuer Wall. Med sina över 24 000 kvadratmeter är Alsterhaus Hamburgs största varuhus med sex våningar av allt från internationellt mode till heminredning och exklusiva livsmedel.

Vill du hellre ha en mer autentisk upplevelse kan du besöka en mysig shoppinggata i någon av stadens många kvarter. I Karolinenvirertel finns en färgstark och alternativ marknadsgata med livfull bykaraktär. Under en lugn shoppingpromenad genom bostadskvarteren nära stadskärnan kan man hitta många gröna butiker som erbjuder ekologiska och närodlade produkter. Det går också bra att leta efter skatter på loppmarknaderna som framför allt hålls sommartid på helgerna. Antikhandlare har numera flyttat in i Speicherstadt, lagerhuskomplexet i Hamburgs hamn, och här kan man till exempel utforska utbudet av äkta mattor och gamla möbler.

Missa inte heller ormådet Überseequartier - Hamburgs nya shopping- och nöjesdistrikt i HafenCity. Det har blivit THE place för alla it-brands och den hetaste flaggskeppsdestinationen i staden. Det nya, blandade konceptet för kvarteret lägger en hög ribba för Hanmurgs shoppinglandskap och bjuder på en upplevelse som inte har setts här tidigare.
Läs mer om shopping i Hamburg
Fler tips i Hamburg
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024