I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Reseguide

BREMEN

Reseguide Norra tyskland

Välkommen till Hansastaden Bremen vid floden Wesers utlopp. Här får besökare uppleva en trivsam, gotisk småstadsmiljö, omgiven av en kosmopolitisk metropol.

Storstad med småstadscharm, det är Bremen. På en liten ö mitt i staden ligger gamla stan med anor från 1200-talet. Marknadsplatsen här stoltserar med både katedral, rådhus och en staty med de fyra stadsmusikanterna från Bröderna Grimms saga och inte att förglömma – den nära sex meter höga statyn av stadens beskyddare Roland.

Ta en promenad genom Bremens många kvarter som alla har sin egen atmosfär och tjusning. Besök gallerierna, hantverksbutikerna och caféerna, och avsluta i den pittoreska stadsdelen Schnoor där husen nästan nuddar varandra ovanför kullerstensgatorna. På vägen njuter du av blomsterprakten i stadens parker och kanske ett glas öl på en uteservering från ytterligare en av stadens signum – bryggeriet Beck´s. Och det är enkelt att ta sig hit – från flygplatsen in i stan tar de bara elva minuter med spårvagn.
Bilderna i denna guide är tagna av: WFB Bremen/ Jonas Ginter, Carina Tank, Manuela Gngl, Ingrid Krause, Michael Bahlo, Ingo Wagner, Katja Thiele, Plan B Werbagentur, Momentkonserve-Bremen, Daniela Buchholtz, Melanka Helms Jacobs.
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024