I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
De charmiga kvarteren i Das Viertel är kända i hela Tyskland. Foto: WFB Bremen/Carina Tank, Melanka Helms-Jacobs

Das Viertels charmiga kvarter

Bara ett stenkast från Bremens gamla stad ligger området som lokalbefolkningen helt enkelt kallar Kvarteret, das Viertel. Det populära och livliga kvarteret har många vackra exempel på typiska Bremen-hus från förra sekelskiftet, radhus med burspråk och vinterträdgårdar inspirerade av Londons dåtida förorter.

Das Virtel bjuder på kultur i överflöd med bland annat galleriet Kunsthalle, Gerhard Marcks-huset, Wilhelm Wagenfeld-huset och Brementeatern, liksom en rad mindre ateljéer och kreativa projekt. Spännande utställningar och ett brett utbud av opera, dans och teater är alltid på repertoaren.
De många små butikerna är ett utmärkande inslag i Das Viertel. Här finns allt från rättvisemärkt mode, smycken och pappersvaror till roliga accessoarer och smink. Das Virtel bjuder in besökare till ett kulinariskt äventyr bland över 300 mysiga kaféer, barer, pubar och restauranger som serverar internationella rätter, liksom en rad små delikatessbutiker där man kan skämma bort sina smaklökar.

Nattugglor trivs som fisken i vattnet i kvarteret. Cocktailbarer, trendiga pubar och nattklubbar bara väntar på att bli upptäckta och utforskade. Bremens egen bermudatriangel Bermuda Dreieck handlar om mer än bara rockmusik, öl och män med långt hår. Här finns gott om goda cocktails. På baren Bermuda är stämningen ständigt på topp med fotbollsbord och happy hour. Capri Bar påminner om den Blå grottan i Capri med färgglada fiskar i akvarier och läckra, stora cocktails i vackra färger. Efter ett uppehåll på nästan ett år har klubben Römer äntligen öppnat sina dörrar igen och är en given plats att gå till för dig som gillar elektronisk musik.

Utforska kvarterens barer och bli en Bremer Kneipenprofi – en barexpert. En pubrunda som bjuder på en färgstark blandning av olika barer. Du blir tilldelad ett stämpelkort och en stämpel för varje bar du besöker. En perfekt aktivitet för ett kompisgäng där ni inte bara får upptäcka Bremens livliga pubscen utan också njuta av lokala drycker från några av stadens smultronställen.

Oavsett om du hänger i baren, sippar på en elegant cocktail eller dansar in gryningen är ingen helkväll Das Viertel komplett utan en Bremen rollo – ett nybakat tunnbröd fyllt med krispiga grönsaker och smakrik sås att hålla i näven medan man promenerar hem.
Läs mer om Bremens konsthall Läs mer om Gerhard Marcks-huset Läs mer om Wilhelm Wagenfeld-huset Läs mer om Bremens skönaste cocktailbarer Läs mer om Bremens nattliv Teatrar och kulturscener i Bremen Läs mer om kvarteren Das Viertel Bli en Bremer Kneipenprofi
Fler tips i bremen
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024