I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Bremen erbjuder många sevärdheter. Foto: WFB Bremen/WFB Carina Tank, Melanka Helms-Jacobs

Världsarv och gatumusiker

Bremen är sagornas stad och för många känd genom Bröderna Grimms berättelse om Stadsmusikanterna från Bremen. Kommer du till Bremen för att få se åsnan, hunden, katten och tuppen lär du inte bli besviken, då de följer dig vart du än går. En av de mest kända statyerna hittas vid sidan av rådhuset. Här står besökare på kö för att grabba tag i åsnans framben eftersom det är tänkt att bringa tur!

Är du nyfiken på hur djuren låter? En bit längre fram, framför Bremens parlament, kan du höra kvartettens stämmor komma upp från Bremer Loch.
Bremen är mer än bara gatumusikanterna. En resa till Bremen är en resa fylld av historia och kultur. Vandra runt i en mix av medeltida och modern arkitektur medan du utforskar stadens gator och torg. Schnoor är Bremens äldsta kvarter som har sitt ursprung från 1400-talet. Ett charmigt område med smala kullerstensgator och halmtakshus som transportera tillbaka i tiden. Schnoor är också hem för ett flertal mysiga kaféer, butiker och populära konstgallerier.

Bremens stolthet är rådhuset och Rolandstatyn som båda sedan 2004 finns med på UNESCO:s lista över världsarv. Duon som hittas på den nordöstra sidan av Bremens marknadstorg, Marktplatz, är symboler för demokrati och frihet. Det är väl värt ett besök! Roland ställer gärna upp på ett foto med dig och stadshuset är inte en fröjd för ögat från utsidan. Dörrarna till den magnifika byggnaden står öppna för guidade turer eller ett besök på den unika restaurangen Ratskeller.

Strandpromenaden Schlachte är Bremens gastronomiska hotspot där du hittar lokala ölträdgårdar och omtyckta restauranger. Njut av en promenad längs Weser i den glittrande solnedgången. Under sommaren hålls det varje lördag en loppmarknad på Tiefer.
Här hittar du fler av Bremens bästa sevärdheter
Fler tips i bremen
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024