I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Bremen har gott om grönområden där man kan njuta av ett aktivt utomhusliv. Foto: WFB Bremen/ Carina Tank/ Melanka Helms-Jacobs

Gröna sköna Bremen

Bremen är känt för att vara en promenadvänlig stad med bra förbindelser, men det är inte alla som vet att den dessutom har fler cykelvägar än de flesta andra städer i Tyskland. Detta är dock inte den enda anledningen till att det är ett nöje att cykla i Bremen. De många parkerna och grönområdena och det faktum att Bremen knappt har några uppförsbackar gör det till den perfekta platsen för cykelturer med hela familjen. Från cykelentusiaster till avslappnade fritidscyklister – Bremens cykelbanor erbjuder något för alla.

Bremen har mängder av parker och grönområden där både Bremenbor och turister njuter av naturen. Bremens största gröna oas är Bürgerpark som kan utforskas både till fots eller cykel, från en roddbåt eller till och med till häst. I Rhododrendonparken kan besökarna njuta av ett veritabelt blomsterhav under maj när de storblommiga buskarna prunkar som bäst.
Förutom stadens parker har Bremen nära till många grönområden där besökare kan komma närmare naturen och vara aktiv. Gör som lokalbefolkningen: hyr en cykel och ge dig ut på en cykeltur runt Bremen mot det lantliga området Blockland med bondgårdar, charmiga korsvirkeshus och lugna gator.

Varför inte belöna dig själv med en hemgjord, ekologisk glass efter en lång skön cykeltur? Styr isåfall kosan mot den familjedrivna ekologiska mjölkgården Hof Kaemena. Korna står i ladan 25 meter bort, mer lokalproducerat än så blir det inte.

Förutom cykling kan man ägna sig åt andra aktiviteter i Bremens parker. Är det varmt rekommenderas ett dopp i Bremens Stadtwaldsee – även känd som universitetssjön, eller i Werdersee-sjön.
Läs mer om Bremens parker och grönområden Läs mer om Rhododendronparken Gör en utflykt till Blockland Läs mer om Stadtwaldsee Läs mer om Bremen Bürgerpark Cykla i Bremen
Fler tips i bremen
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024