I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Hamburg är en av världens tio grönaste städer. Foto: Hamburg Mediaserver / Lisa Knauer / Lee Maas

Hållbara Hamburg

Hamburg är en världens tio grönaste städer och här är det enkelt att underhålla en grön livsstil. I Hamburg frodas allt ifrån fairtrade-mode till fiffiga mobila lösningar för att ta sig runt i staden på ett hållbart sätt.

Den som vill äta hållbart kan besöka ett av stadens traditionella värdshus som serverar god mat av närodlade ekologiska ingredienser, som till exempel Hobenköök – en restaurang och saluhall som frestar med lokala delikatesser.

Med Tysklands första hållbara City Card, Hamburg CARD Green kan du göra din hållbara stadsresa ännu bättre. Här finns fina rabatter på hållbara upplevelser, mat, resor och shopping.
För hållbar shopping kan du med fördel bege dig till något av områdena Schanzenviertel, Karolinenviertel, Ottensen eller St. Pauli, där innovativa butiker erbjuder ett stort utbud av hållbart, rättvisemärkt och återvunnet mode – mycket av utbudet är handgjort och formgivet av lokala designers. I Hamburg har också många hotell uppmärksammat ett klimatvänligt förhållningssätt i hela processen, från byggandet och inköp av produkter och råvaror till återvinning.
Läs mer om det gröna Hamburg Läs mer om hållbara hotell Här hittar du Hamburgs bästa loppmarknader
Fler tips i Hamburg
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024