I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Hamburgs Elbphilharmonie är en av världens mest spektakulära konserthallar. Foto: Mediaserver Hamburg/Jörg Modrow / Sabina Trojanova / Tyska Turistbyrån

Kulturstaden

När det gäller kulturutbudet erbjuder Hamburg något för alla smaker. Här finns många spännande museer och utställningar, men även en levande musiktradition och en livlig klubbscen.

I Hamburg kan vilken promenad som helst bli en konstrunda tack vare stadens många målade fasader och stora väggmålningar med kraftfulla motiv. Bland annat kan man se samlingar av fina målningar runt Affenfaust Gallery i Altona, vid utomhusgalleriet FrauenFreiluftGalerie som hyllar kvinnokraft genom tiderna och på kulturfestivalen vid Millerntor Stadium.

Hamnkvarteren har förvandlats till platsen för ett pulserande kultur- och nöjesliv. Staden var också platsen där ett av världens bästa band föddes – Beatles.
Har man minsta uns barnasinne kvar så är Miniatur Wunderland ett givet besök. Bilar, byggnader och nästan 300 000 figurer i fickstorlek kan beskådas i ett tågbanelandskap som tagit nästan en miljon timmar att bygga. Minilandet finns med i Guiness rekordbok och Sverige är representerat med en scen från Kiruna – och Villa Villerkulla!

Juvelen i Hamburgs kulturkrona är givetvis Elbphilharmonie, konserthallen vid hamnen som saknar motstycke i världen. Exteriören med sin imponerande glasvågsarkitektur är i sig en sevärdhet, med fantastisk utsikt över staden från Hamburgs största balkong. Inuti finns plats för över 2000 sittande konsertbesökare i terrassformationer runt scenen.
Läs mer om Hamburgs kulturutbud Upptäck Hamburgs gatukonst Millerntorn Gallery Festival Läs mer om Affenfaust Gallery Upptäck Miniature Wonderland Upptäck konserthallen Elbphilharmonie Läs mer om hur Beatles slog igenom i Hamburg
Fler tips i Hamburg
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024