I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Havet har lämnat tydliga spår i Hamburgs kulinariska specialiteter. Foto: Empire Riverside Hotel / Christian Spahrbier / Hobenköök / Tyska Turistbyrån/ Mediaserver Hamburg/ Lisa Knauer

Gastronomiska utflykter

Många menar att Hamburg är Tysklands gastronomiska centrum, och de har antagligen rätt. Staden har en snabbväxande restaurangscen som spänner över en mängd olika kulturer, prisnivåer och smaker, och otaliga restauranger har belönats med fina gastronomiska utmärkelser.

Vad än dina smaklökar suktar efter kan de tillfredsställas här. För gastronauter erbjuder The Table – med bara ett enda bord – klassiska rätter kombinerat med helt nya skapelser. Eller prova en avsmakningsmeny vid kockens bord på gemytliga nordisk-italienska Haebel.

I det gayvänliga kvarteret St George öster om centralstationen Hauptbahnhof finns massvis med mysiga kaféer och restauranger, bland annat anrika Cox med traditionella rätter i modern tappning. Ett annat populärt turistkvarter är St. Pauli med en skön mix av slitet och hippt med mängder av små, charmiga barer och restauranger i varje gathörn.

Om man kastar en fisk i Hamburg kommer man att träffa en fiskrestaurang. Eller närapå i alla fall, här finns allt från de enklaste fish-& chipsställena till ostronbarer som traditionella Cöllns med 250 år på nacken.

Hamburg har även mycket att erbjuda när det kommer till det flytande guldet. Ta en guidad tur på ett av de lokala bryggerierna eller avnjut en kall öl på någon av stadens alla ölträdgårdar – Biergarten.

Viktigt är också läget, stämningen och utsikten, och därför har ett antal restauranger och barer etablerat sig längs floderna. Restaurang River View inbjuder till att stanna och njuta av cocktails och snacks vid Elbe med en panoramavy över floden, och kreativa Brook har utsikt över den gamla hamnen och lagerbyggnaderna i Speicherstadt-distriktet som finns med på UNESCO:s världsarvslista. I magasinsbyggnaderna från 1800-talet ligger också kaffe-, krydd- och chokladmuseerna där du både kan dofta och smaka på plats.
Läs mer om caféer och restauranger i Hamburg Läs mer om Hamburgs klassiska restauranger Läs mer om Brooks Lär mer om River View Läs mer om Tysklands äldsta ostronbar Cöllns Läs mer om Cox Boka en guidad tour på något av Hamburgs bryggerier
Fler tips i Hamburg
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024