I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Tiden står inte stilla i Lübeck - tvärtom! Staden är under ständig utveckling. Foto: LTM, Fabian Schwarze

Nytt & spännande

Trots att Lübeck är en stad med mycket historia så pågår det även en hel del nytt och spännande, både inom kultur, gastronomi och boende.

HanseKulturFestival - Lübeck's älskade kulturfestival äger rum varannat år i Gamla stan. I år går den av stapeln 7-9 juni 2024.

Superkunstfestival - Lübecks största årliga musikfestival äger rum 14-16 juni 2024 med massor av nationella och internationella band och musiker som uppträder för en god sak.
Läs mer om HanseKulturFestival
Kulturgarten är ett spännande projekt som förvandlar stadens offentliga utrymmen till lummiga labyrinter av vackra blommor och behaglig grönska. Initiativet startade under pandemin och har varje sommar sedan dess förvandlat det historiska Kobergstorget till en grönskande oas. Vid de gotiska tegelbruken och spirorna på St. Jakobi-kyrkan och den Helige Andens sjukhus finns sittplatser där du som besökare kan slå dig ner och vila eller bara njuta av omgivningen. Offentliga föreläsningar och små konserter är exempel på evenemang som anordnas här.

Bara ett stenkast från de klassiska turistråken hittar du Schulgarten som är en avskild oas från den annars livliga statskärnan. Omgiven av Falkenwieses populära ungdomsområden och sportanläggningar skänker denna lilla botaniska trädgård sina besökare en stund av lugn och ro.

För matälskaren erbjuder Lübeck mycket mer än bara marsipan och traditionella maritima rätter. Här är tre fräscha exempel på kulinariska upplevelser du måste testa:

  • UTER Café på livliga Fleischhauerstraße erbjuder aptitretande sötsaker. Testa deras signaturtartelett med flytande passionsfruktfyllning som inte bara är estetiskt vacker utan också en underbar smakexplosion som smälter på tungan.
  • Precis runt hörnet från UTER Café ligger Home of Wheat. Där hittar du veganska läckerheter med spännande orientaliska smaker.
  • Sudden Death Brewing Company är ett nytt och trendigt hantverksölbryggeri som är beläget i de tidigare hamnanläggningarna. De erbjuder ölprovningar, bryggeriturer och pizza att avnjuta tillsammans med din öl.

Flera nya hotell öppnar eller är på väg att öppna runt Lübecks centralstation, såsom InterCity Hotel, som öppnade i december 2023, och Premier Inn-Hotel, planerat till våren 2024.

 

Läs mer ditt besök på Europeiska Hansemuseuet Läs mer om UTER Café Läs mer om Home of Wheat Läs mer om Sudden Death Brewing Company
Fler tips i Lübeck & Travemünde
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024