I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
HanseKulturFestival går av stapeln varannat år. Foto: LTM, Olaf Malzahn, Oliver Schmidt

HanseKulturFestival: 7–9 juni 2024

Vartannat år förvandlas gatorna i Gamla stan i Lübeck till en livlig folkfest, en festival full av dans, kultur och gemenskap, där musik flödar från varje hörn. Givevis behöver man inte riskera att gå hungrig, här finns gott om foodtrucks och matstånd som erbjuder en smak av Lübecks rika kulinariska arv. Lyssna till lokala band på frammarsch, samtidigt som akrobater trotsar gravitationen med otroliga konster ovanför ditt huvud. Författare och poeter har också sin givna plats på festivalgatorna.

På HanseKulturFestival gör man inte skillnad på besökare och invånare – här är alla lika välkomna. Hela arrangemanget anordnas även med miljön i åtanke och i största möjliga mån avvänder man hållbar el, återvinner och återbrukar det material som går åt.

Missade du årets HanseKulturFestival? Oroa dig inte - Lübecks främsta gatufestival äger rum vartannat år - nästa gång 2026!
Lübeck och Travemünde är också hem åt ett brett utbud av andra evenemang, från avslappnade strandfestivaler till välkända musikfestivaler, de årliga nordiska filmdagarna Lübeck och sist men inte minst Lübecks populära julmarknad, som inte bara är en av de största, utan även kanske den vackraste i sitt slag i norra Tyskland.
Läs mer om HanseKulturFestival Läs mer om Lübecks julmarknad Läs mer om Nordiska Filmdagarna i Lübeck Läs mer om Lübecks olika festivaler och evenemang
Fler tips i Lübeck & Travemünde
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024