Säkra stränder

Jurmala på topp-10 över bästa stränder för social distansering. Sommarens stora fråga för många är om man ska resa eller inte resa.
Medan de flesta länder nu börjar lätta på restriktionerna och årets semestersäsong väntas blir särskilt varm så kvarstår behovet av social distansering för många.

Osäkerheten har också ökat intresset för att semestra på mer tillgängliga destinationer i närområdet, så kallad ”near-caution”.
När Forbes nu listar de 10 bästa stränderna för social distansering finns både Lettlands Jurmala beach och Nida beach i Litauen med på listan. Jurmala med sina 33 km ren vit sand som kantas av hus i Art Nouveau-stil har utnämnts till den bästa hållbara turistdestinationen i Europa.
Nida beach med sina 100 km ren sand erbjuder ett rikt utbud av vattensporter som bland annat lockar många kitesurfare. Båda länder har en bråkdel av de rapporterade fallen av Covid-19 jämfört med Europas värst drabbade länder och en hälsovård över snittet.
Listan baseras på även på strändernas storlek, möjlighet till social distansering samt det stora utbudet av små och medelstora hotell och möjlighet att hyra strandvillor.

Dessutom är det ju gudomligt vackert där!
Dela artikeln
Läs mer
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024