Vårtecken: La Tours vårprimörer sätter tonen

Pontus Frithiofs fine dining-restaurang i toppen av DN-skrapan, La Tour, välkomnar nu vårens primörer med en helt ny meny – Les Primeurs.

La Tour har blivit en succé. Sedan öppningen i augusti har restaurangen lyckats med konststycket att locka en kräsen publik ut till Marieberg på Kungsholmen och inte bara det – restaurangen har varit fullbokad sedan dag ett. Den som söker en restaurangupplevelse att minnas för livet finns en specialare: The Unicorn. Upplevelsen kan bokas för upp till sex personer och består av en middagsmeny med mer än ett dussin rätter och tillbehör. Vinerna som ackompanjerar maten är speciellt utvalda. För bokade sällskap ingår hämtning och lämning (inom Storstockholm) med Rolls-Royce och Porsche

Vårmenyn, Les Primeurs, kommer att bli en årligt återkommande händelse och serveras i Salongen som enskilda rätter eller i en sammansatt meny. La Tour är Pontus Frithiofs första fine dining-restaurang efter att Pontus in the Green House stängdes ner 2007. Power diningkonceptet, som bjuder in till oförglömliga gastronomiska upplevelser i en lyxig internationellt ombonad miljö, har från starten i augusti förra året flerfaldigt hyllats. Inspirationen till La Tours meny är hämtad från de internationella köken och i synnerhet det franska.

Pontus Frithiof kan vara stolt över sitt värv.
– Ett av mina starkaste matminnen är från en vårlunch på klassiska La Tour d’Aragent i Paris, där jag fick nöjet att äta den skaffttjocka vita sparrisen med knallgul hollandaisesås. Det har vi såklart på menyn och våra mest uppskattade klassiker finns självklart kvar, men får sällskap av säsongsmenyn, Les Primeurs, som justeras efter primörerna och erbjuder många underbara rätter och gastronomiska upplevelser, säger Pontus Frithiof.
Våren gör intåg i alla rätter på La Tour.

På meny finns gott för både öga och gom, bland annat en soppa på årets första nässlor med hummergourgères, vit sparris med hollandaisesås som serveras tillsammans med gravad lax från Färöarna, vaktel från Challande med primörer, färserade toppmurklor, nässlor och ramslök och bland desserterna en ljuvlig vit persikosorbet med champagne.

Till Les Primeurs har sommelier Emil Larsson uppdaterat vinkällaren med härligt våriga viner och roséchampagner och dessutom öppnas dörrarna till balkongen för en bensträckare eller för att avnjuta ett glas.

Dela artikeln
Läs mer
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024