Restaurangnytt: Pontus Frithiofs kronjuvel har öppnat

La Tour. Så heter krögaren Pontus Frithiofs nya finkrog som ligger högts upp i DN-skrapan på Kungsholmen.

Pontus Frithiof är modig – Marieberg på Kungsholmen är inte ett drömläge för en restaurang. Få gäster lär ramla in spontant från gatan, men så är det heller inte tanken. Här hamnar man inte av en slump. Pontus har satsat stort och lockar med en riktig höjdarupplevelse i dubbel bemärkelse – från 23:e våningen har gästerna en milsvid utsikt över Stockholm och dess landmärken och på tallriken hamnar resultatet av en lång och framgångsrik karriär. Power dining kallar han konceptet som han tagit fram med kompanjonen Mario E. Moroni.
Foto: Anja Callius

– Resan mot målet har varit helt fantastiskt och att få se hur våra drömmar och visioner förkroppsligats i en unik och magisk restaurang är oslagbart. La Tour är summan av våra erfarenheter och kärlek till matlagning i absolut världsklass. Jag är helt säker på att gästerna kommer bli överväldigade av maten, drycken, servicen och miljön. Vi har lyckats skapa en upplevelse som inte finns att hitta någon annanstans, säger Pontus Frithiof. 

Matkonceptet är klassiskt, modernt och elegant med de bästa och finaste råvarorna. Inspirationen är hämtad från europeiska kök och i synnerhet det franska. På menyn, som innehåller en innovativ vegansk del, återfinns allt från tartar på Wagyubiff till vildfångad blå hummer.

Foto: Anja Callius

Robert-Jan Rijns, med erfarenhet från några av Sveriges bästa restauranger, är restaurangchef och kökschef är Michael Spiridon med erfarenhet av både klassisk och vegansk matlagning. Från och med september erbjuder La Tour även sin egen tolkning av en modern och lyxig afternoon tea på fredagar och lördagar. 

Den som söker en restaurangupplevelse att minnas för livet finns en specialare: The Unicorn.
Upplevelsen kan bokas för upp till sex personer och består av en middagsmeny med mer än ett dussin rätter och tillbehör. Vinerna som ackompanjerar maten är speciellt utvalda. För bokade sällskap ingår hämtning och lämning (inom Storstockholm) med Rolls-Royce och Porsche.

– Jag och Pontus har arbetat tillsammans i två decennier. Under vår gemensamma resa har visionen alltid varit att få göra vår egen tolkning av fine dining, en unik upplevelse från början till slut. Nu när detta är vår verklighet öppnar det upp helt nya möjligheter att fritt få välja och kombinera speciellt utvalda råvaror och viner för skräddarsydda gastronomiska upplevelser, säger Mario E. Moroni, delägare och chefsommelier.

Foto: Hans Jensen & Åkerblads Gästgiveri

Bakom ombyggnationen och renoveringen står inredningsarkitekterna på Whyte & Lilja som med äkta material såsom koppar, sammet, linne, keramik, valnöt, putsade väggar och glasbetong. För inspirationen står arkitekten Paul Hedqvist, vars arkitektur präglade Stockholms stadsbild under 60-talet med bland annat DN-huset, Bromma flygplats, Tranebergsbron och Skatteskrapan. 

La Tours koncept bygger på personlig service med en Salong med plats för 26 gäster och tre chambre séparée, namngivna efter tre kockar och förebilder som har betytt extra mycket för Pontus filosofi, kunskap, karriär och yrkesglädje: Attilio Besso, Alain Ducasse och Charlie Trotter. La Tour har även ett litet orangeri som gör det möjligt att njuta av den spektakulära utsikten året om.

Á la carte i Salongen är öppet torsdag och fredag klockan 11.30-14.00 och 17.00-23.00
Chambre séparée är alltid öppet för bokningar.

Dela artikeln
Läs mer
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024