Ta en staycation på The Winery Hotel

Nu släpper The Winery Hotel i Solna sitt sommarprogram, A Summer for Winelovers, en samling upplevelsepaket som borde få alla vinälskare att jubla.

Sommarprogrammet innehåller bland annat sabreringsskola, vinprovningar, dj-spelningar, utflykter och lata dagar vid poolen på hotellets ljuvliga takterrass. Däremellan serveras mat kombinerad med viner från den egna vingården Terreno i Toscana.

– Vi har satt ihop ett ambitiöst program med vinprovningar och ser fram emot att bjuda på somriga smaker och dofter från Italien i Winery Kitchen. Det blir även barhäng och dj-sessions på The Winery Hotel´s prisbelönta rooftop terrace, berättar Sofia Ruhne ägare av The Winery Hotel och vingården Terreno i Toscana.

Foto: Jan Malmström/The Winery Hotel

Hotellets coola takbar med pool och sköna ytor för häng och umgänge har fått flera utmärkelser i internationell press. Taket har en air av att ha hamnat på en cool fest i en industribyggnad i Brooklyn och vi misstänker att majoriteten av de 200 000 bilförare som passerar på E4:an dagligen och får en skymt av terrassen önskar att de satt vid poolkanten snarare än i bilen. Här uppe arrangeras Winery Soul Sessions, party med dj, varje fredag mellan klockan 15.00 och 18.00 hela sommaren.

Missa heller inte att hotellets eget vineri öppnas upp varje helg för en vinmakarprovning från både ek- och keramikfat. Provningarna kan bokas både av hotellets boende gäster och externa besökare.

Foto: Jan Malmström/The Winery Hotel

– För oss är det viktigt att förmedla hantverket bakom ett vin, både i Toscana och på The Winery Hotel. Vi hoppas kunna förmedla svensk design och italiensk gemenskap i sommar, både genom A Summer for Wine Lovers och genom våra viner, fortsätter Sofia Ruhne. 

Sommarprogrammet kör igång den 18 juni och håller på hela sommaren fram till den 15 augusti. Se hemsidan för fullständigt program och samtliga paket.

Foto: Jan Malmström/The Winery Hotel

VECKOPROGRAM

Måndag Bubbel & Sabrering
Lär dig att öppna champagneflaskan som en rysk kosack – med en sabel!

Tisdag Vin & Ost
Fyll dina sinnen med goda viner och ostar och få smarta och lärorika tips kring konsten att kombinera dem.

Onsdag Vin & Pizza
Grazie Italia! För pizza och vin, två av livets höjdpunkter. Särskilt när de matchas enligt konstens alla regler.

Torsdag All Day Rosé
Gott, kallt, krispigt och rosa. Rosé är det och mycket mer. Kom och djupdyk med oss!

Fredag & Lördag Vinmakare för en dag
Följ med in i vineriet bland fat och cisterner för en unik vinmakarprovning från både ek- och keramikfat.

Dela artikeln
Läs mer
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024