3 sköna caféer i Stockholm

Stockholm har gott om mysiga kaféer, duktiga bagare och kompetenta baristor som kan förgylla din frukost, lunch eller fika, så hur ska man välja? Här är tre riktiga favoriter som vi verkligen älskar och ständigt återvänder till.

MR Cake
Tv-bagaren och kokboksförfattaren Roy Fares och Tössebegeriets mastermind Mattias Ljungberg öppnade Mr Cake tillsammans 2017 och succén var omedelbar. Det hjälpte säklert att Roy har näramer 200 000 följare på Instagram, men man ska inte var så snarstucken att vi påstår att det är enda hemligheten. Nej, gossarna har lyckats pricka bullseye när det kommer till en massa behov och begär hos stockholmarna. Här ka man såväl fika som äta matigare rätter. De har även tagit hem amerikansk kafékultur med gigantiska bakverk och tårtbitar i oändligt många lager. Signaturbakverket är deras så kallade Red velvet croissant som är färgad med rödbetspulver och kakao och fyllda med cream cheese. Mr Cake ligger i Arkitekturskolans gamla lokaler på Birger Jarlsgatan. Här kan man inte boka bord, utan först till kvar gäller, personalen styr effektivt placeringen – här kan man inte springa runt och paxa med jackor och sjalar.

Foto: Mr Cake

Älskade Traditioner
Här myser nostalgiska pensionärer vid Perstorpsborden sida vid sida med hipsters och influensers. Älskade Traditioner är inrett med retromöbler från mitten av 1900-talet och musik spelas från en fungerande jukebox. På menyn står först och främst våfflor – både matiga varianter med löjrom, kyckling och sallad, samt dessertvåfflor med choklad, grädde, och annat sött på toppen. Därtill finns kakor, bullar, milkshakes, sallader, wraps, smoothies och en massa annat smått och gott som försäkrar att man inte lämnar stället annat än rullande. Älskade Traditioner har blivit väldigt populärt på senare år, mycket tack vare Instagram, så var beredd på att köa lite.

Foto: Älskade Traditioner

Pom & Flora
På Pom & Flora gäller devisen ”Frukost hela dagen” och för oss som tycker att frukost är dagens bästa måltid så är detta en riktig fullträff. Tyvärr är vi många men den åsikten, så var beredd att på att få vänta bord en stund om du inte hänger på låset kl 07.00 när de öppnar. Men nu till det roliga – maten: här hittar man roliga acaibowls, smoothisskålar, yoghurt med skojigt tillbehör, chiapudding och en massa goda varianter av smörgåsar och godsaker. Allt är vackert presenterat och luftpudrat med nypa nyttighetskänsla, så det känns fullkomligt rimligt att äta banan bread i gryningen och gå därifrån med lätta steg. Pom & Flora finns på två adresser – en på Södermalm och en i Vasastan.

Foto: Pom & Flora

Vill du ha fler tips i Stockholm?

Hela Stockholmsguiden hittar du HÄR.

Dela artikeln
Läs mer
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024