I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån
Annonssamarbete med Tyska Turistbyrån
Kategorier
Gastronomi och råvaror
- Mecklenburg-Vorpommern
Det kulinariska utbudet i Mecklenburg-Vorpommern är lika färgstarkt och varierande som regionen själv. Här kan du prova på allt från färska fiskrullar i hamnen till prisbelönta avsmakningsmenyer på finkrogen.
De lokala rätterna speglar att vi befinner oss mitt i en bördig jordbruksbygd. Potatis, kål och lök är vanliga basingredienser och fisk, vilt och havtorn är tre regionala specialiteter som ofta ingår. En typisk dessert brukar baseras på lokala rabarber, äpplen eller plommon.
Med 200 mil kust och tusentals sötvattensjöar har regionen Mecklenburg-Vorpommern naturligtvis fantastiska skaldjur och färsk fisk.
Hälleflundra, sill och torsk fångas i Östersjön medan gädda, gös, karp och sik kommer från insjöarna. I många av de charmiga fiskebyarna längs kusten som Freest, Greifswald-Wieck, Lassan och Mönkebude kan du köpa dagens fångst direkt i hamnen och se traditionellt hantverk med trä, läder, glas, silke och keramik.
Hansastäderna i Mecklenburg-Vorpommern har till stor del ölet att tacka för sin rikedom. Mikrobryggerier har tagit vid de månghundraåriga bryggtraditionerna och tillverkar tillsammans över 100 olika sorters öl. Många av mikrobryggerierna erbjuder också en inblick i bryggningen under guidade turer, till exempel i Stralsund, Rostock och Lübz.
Läs mer om Mecklenburg-Vorpommerns kulinariska utbud