I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Konst och kultur har alltid varit uppskattade i Schleswig-Holstein. foto: Beate Zöllner, sh-tourismus.de/ MOCANOX, sh-tourismus.de/Alexander Kinnunen

Kultur & evenemang

I Schleswig-Holstein pågår det trevliga kulturevenemang året om! Från små hamnfestivaler och markander till stora musikfestivaler. Några av höjdpunkterna är seglarevenemanget Kiel Week och Schleswig-Holstein Music Festival.

Under Schleswig-Holstein Music Festival äger konserter och uppträdanden rum på oväntade platser som fabrikshallar, kyrkor, ladugårdar och herrgårdar runt hela regionen. Musiken sträcker sig från klassisk musik och jazz till pop och electro.

Under hela 12 festivaldagar och tre helger pågår NORDEN-festivalen i Schleswig. Programmet fylls med uppträdanden av artister från både Tyskland och Norden, gatuteater, filmvisningar, och olika workshops. NORDEN är dessutom den mest hållbara festivalen i Tyskland.
Wacken open Air Festival är en världsberömd metalfestival i den lilla byn Wacken som hålls årligen den första helgen i augusti sedan 1989. Nästan alla stilar och subgenrer av hårdrock och metal är representerade vilket gör det till en av de största heavy metal-festivalerna i världen och en av de största utomhusfestivalerna i Tyskland.

Under sista veckan i juni pågår världens största seglingsevent i Kiel. Under åren har Kieler Woche utvecklats till att handla om så mycket mer än bara segling och idag är det en stor stadsfestival med konserter, barnaktiviteter och kulinariska läckerheter från hela världen.

Här finns också möjlighet att grotta ner sig i vikingahistoria. Vikingamuseet Haithabu anses idag vara ett av de viktigaste arkeologiska museerna i hela Tyskland och både museet och de sju rekonstruerade husen på tomten visar hur människor levde där under tidig medeltid. Området finns med på UNESCOs lista av världskulturarv.

European Hanseatic Museum är ett modernt och interaktivt museum om Hanseförbundets historia. Som pionjärer för vår moderna förståelse av ekonomi kan Hansans arv kan kännas än idag. Museet är en kombination av iscensatta historiska scener, värdefulla originalföremål och olika interaktiva funktioner.
Läs mer om Haithabu Läs mer om Hansamuseet Alla evenemang i Schleswig-Holstein Norden Festival Wacken Festival Kiel Week Upptäck fler unika boenden
Fler tips i Schleswig-Holstein
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024