I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Äventyret väntar på dig runt varje hörn i norra Tyskland. foto: sh-tourismus.de / MOCANOX / Markus Tiemann/HLMS GmbH / Jan Christoph Schultchen / HeinrichHecht.de /Jens König

Aktiv semester

För den som gillar äventyr och utomhusliv är Schleswig-Holstein ett riktigt paradis, både tack vare de många aktiviteter som erbjuds och den ständiga brisen som svalkar skönt på sommaren.

Det mesta som kan göras på vatten finns tillgängligt här: segling, surfing, kanotpaddling, dykning, SUP – utan krav på vare sig erfarenhet eller utrustning. På många ställen kan du boka nybörjar- eller prova på-kurser.

Oavsett om du lockas till vågorna i det grova Nordsjön, det grunda, lugna vattnet i Östersjön eller till sötvattenssjöarna och floderna, så bjuder det svala vattnet alltid på skojiga aktiviteter.
I Schleswig-Holstein cyklas det året om. Ta med din egen favoritcykel eller hyr en på plats. Här kan du cykla i din egen takt på flacka leder längs vallarna eller med utsikt över branta klippor , stränder och hav av ljung. Tycker du att kuperat är kul kan du utforska skogarna med en mountainbike. Charmiga lantkaféer och bistrorestauranger står till tjänst längs vägarna.

Att utforska regionen till fots betyder att andas frisk luft, låta tankarna flöda fritt och upptäcka gömda pärlor. Schleswig-Holstein har en mängd olika leder längs stränder, vid vallar, nära klippor, via rapsfält och runt glittrande sjöar – eller varför inte en promenad genom det grunda världsarvet Vadehavet med sitt rika naturliv?!

I Schleswig-Holstein älskar man hållbar turism och de senaste åren har fler och fler regioner certifieras som hållbara, några exempel är St Peter Ording, Ostseefjord Schlei. Även många hotell och boendeanläggningar jobbar med att verka mer hållbart för att bevara resurser och skydda natur och miljö på lång sikt. Naturvårdsinitiativ i allmänhet har har hög prioritet i regionen och välskötta naturparkerna är tydliga bevis på det.

En annan bra sak är att det numera finns ett stort utbud av laddstationer för de som väljer att bila ner. Det finns även stora möjligheter att hyra både elbil och elcyklar på plats.
Hållbart hotell: Strandgut Resort Hållbart hotell: Lanserhof Hållbart hotell: Hotel Breitenburg Läs mer om hållbara Schleswig-Holstein Läs mer om cykling Läs mer om Vadehavet
Fler tips i Schleswig-Holstein
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024