I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Städerna i Schleswig-Holstein bjuder såväl på moderna shopping-upplevelser som spännande småbutiker. foto: BEATE ZÖLLNER / SH-TOURISMUS.DE / MOCANOX

Städer, shopping & unika hotell

Schleswig-Holstein har mycket mer att erbjuda än platta vidder och landsbygd. I regionens städer bjuds det på livlig kultur, mysiga restauranger och unika museer. Upptäck lokala butiker utanför shoppingstråken och ta en promenad bland vackra gränder. Lika idylliskt när som helst på året.

Schleswig-Holstein är strösslat med små, fina butiker med en personlig touch. Här kan du fylla dina shoppingpåsar med unik design från lokala producenter. Promenera längs kullerstensbelagda gränder som kantas av blommande fasader i regionens byar och shoppa inredningsartiklar, mode, charmiga souvenirer och regionala delikatesser – tillverkade enligt traditionella recept.

Letar du efter de stora märkena är du lika välkommen till regionens stora gallerior, som till exempel McArthur Glen Design Outlet.

Det är en hel del som har hänt på hotellfronten i Schleswig-Holstein de senaste åren. Nordisk charm, urban stil och maritima influenser utmärker många av de moderna hotellen som håller hög standard och har ett genomgående hållbart synsätt. Utbudet är varierat och det finns något för alla, oavsett budget. Här vill gärna passa på att uppmärksamma något av det bästa regionen har att erbjuda i hotellväg som man inte bör missa vid ett besök:

Das James i Flensburg är ett riktigt mysigt stadshotell i brittisk stil med takpool och spa, där pittoreska gränder och den lilla idylliska hamnen ligger precis runt knuten. Staden Flensburg har för övrigt en skandinavisk känsla. Spahotellen Seeschlösschen och Strand Hotel Miramar ligger i exklusiva badorten Timmendorfer Strand och har både golfbana med havsutsikt och fin sandstrand utanför dörren.

På spahotellet Aalernhüs i St. Peter Ording erbjuds en tillflyktsort med varje tänkbar bekvämlighet vid Schleswig-Holsteins längsta (12 km) och bredaste (2 km) strand. Hotel Breitenburg är ett elegant lyxhotell med intilliggande utmärkt golfbana i sydvästra Schleswig-Holstein. Den som hellre vill bo på egen hand trivs som fisken i vattnet i strandlägenheterna på Heimathafen Hotels, antingen i St Peter Ording vid Nordsjön eller i Heiligenhafen på Östersjösidan. Hotel Der Seehof är idylliskt hotell mitt i sjölandskapet vid pittoreska Ratzeburg som imponerar med historisk arkitektur, ett brett kulturellt program och frodig natur.

 

Upptäck städerna i Schleswig-Holstein Upptäck shoppingutbudet i Schleswig-Holstein Läs mer om romdestilleriet i Flensburg Upptäck fler unika boenden i Schleswig-Holstein
Fler tips i Schleswig-Holstein
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024