De charmiga kvarteren i Das Viertel är kända i hela Tyskland. Foto: WFB Bremen/Jonas Ginter /Carina Tank

Das Viertels charmiga kvarter

Bara ett stenkast från Bremens gamla stad ligger området som lokalbefolkningen helt enkelt kallar Kvarteret, das Viertel. Det populära och livliga kvarteret har många vackra exempel på typiska Bremen-hus från förra sekelskiftet, radhus med burspråk och vinterträdgårdar inspirerade av Londons dåtida förorter.

Das Virtel bjuder på kultur i överflöd med bland annat galleriet Kunsthalle, Gerhard Marcks-huset, Wilhelm Wagenfeld-huset och Brementeatern, liksom en rad mindre ateljéer och kreativa projekt. Spännande utställningar och ett brett utbud av opera, dans och teater är alltid på repertoaren.

De många små butikerna är ett utmärkande inslag i Das Viertel. Här finns allt från rättvisemärkt mode, smycken och pappersvaror till roliga accessoarer och smink. Das Virtel bjuder in besökare till ett kulinariskt äventyr bland över 300 mysiga kaféer, barer, pubar och restauranger som serverar internationella rätter, liksom en rad små delikatessbutiker där man kan skämma bort sina smaklökar.

Nattugglor trivs som fisken i vattnet i kvarteret. Cocktailbarer, trendiga pubar och nattklubbar bara väntar på att bli upptäckta och utforskade. Baren Wohnzimmer är nästan lika mysig som ditt eget vardagsrum. Ett retroskjul med 70-talstapeter, mysiga fåtöljer att hänga i, ett Super Nintendo och framförallt – väldigt goda cocktails. Wohnzimmer är väldigt populärt bland
lokalbefolkningen i Bremen, så se till att vara där i tid om du vill säkra en plats!  

Bremens egen bermudatriangel Bermuda Dreieck handlar om mer än bara rockmusik, öl och män med långt hår. Här finns gott om goda cocktails. På baren Bermuda är stämningen ständigt på topp med fotbollsbord och happy hour. Capri Bar påminner om den Blå grottan i Capri med färgglada fiskar i akvarier och läckra, stora cocktails i vackra färger. Efter ett uppehåll på nästan ett år har klubben Römer äntligen öppnat sina dörrar igen och är en given plats att gå till för dig som gillar elektronisk musik.

Utforska kvarterens barer och bli en Bremer Kneipenprofi – en barexpert. En pubrunda som bjuder på en färgstark blandning av olika barer. Du blir tilldelad ett stämpelkort och en stämpel för varje bar du besöker. En perfekt aktivitet för ett kompisgäng där ni inte bara får upptäcka Bremens livliga pubscen utan också njuta av lokala drycker från några av stadens smultronställen. 

Oavsett om du hänger i baren, sippar på en elegant cocktail eller dansar in gryningen är ingen helkväll Das Viertel komplett utan en Bremen rollo – ett nybakat tunnbröd fyllt med krispiga grönsaker och smakrik sås att hålla i näven medan man promenerar hem.

Läs mer om Bremens konsthall

Läs mer om Gerhard Marcks-huset

Läs mer om Wilhelm Wagenfeld-huset

Läs mer om Bremens skönaste cocktailbarer

Läs mer om Bremens nattliv

Teatrar och kulturscener i Bremen

Läs mer om kvarteren Das Viertel

Bli en Bremer Kneipenprofi

Dela

Fler tips i bremen

Das Viertels charmiga kvarter
Bara ett stenkast från Bremens gamla stad ligger området som lokalbefolkningen helt enkelt kallar Kvarteret,...
Maritimt stadsliv
Floden Weser flyter genom hjärtat av Bremen; en gammal handelsväg som bidrog till platsens utveckling...
Vin, choklad och kaffe
Valven under stadshuset i Bremen rymmer inte enorma arkiv med gamla dammiga papper, utan mycket...
Shopping och rundvandring
Bremen har en mängd intressant och slående arkitektur att erbjuda besökaren. Byggnader och monument från...
Gröna sköna Bremen
Bremen har mängder av parker och grönområden där både Bremenbor och turister njuter av naturen.
Världsarv och gatumusiker
Letar du efter de bästa sevärdheterna i Bremen? Då har du har kommit till rätt...
Shopping och rundvandring
Bremen har en mängd intressant och slående arkitektur att erbjuda besökaren. Byggnader och monument från...
Gröna sköna Bremen
Bremen har mängder av parker och grönområden där både Bremenbor och turister njuter av naturen.
Världsarv och gatumusiker
Letar du efter de bästa sevärdheterna i Bremen? Då har du har kommit till rätt...