I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Få städer är så mysiga som Hildesheim. Foto: Hildesheim Marketing GmbH / Torsten Krüger / Leif Obornik

Världsarvet Hildesheim

Historiska Hildesheim har mycket att erbjuda turister: Ett unikt världskulturarv, historiska korsvirkeshus, en färgstark kulturscen, attraktiva shoppingmöjligheter och en naturskönt varierad miljö. Stadens katedral St. Mary och kyrkan St. Michael är båda två imponerade skolexempel på romansk religiös konst och arkitektur med anor från det heliga romerska riket. Kyrkorna härstammar från 1000-talet, en tid då Hildesheim var ett viktigt centrum för handel och kristen tro i den nordvästra delen av Tyskland.

Hildesheims många museer huserar en mängd internationellt intressanta skatter, inte minst Roemer och Pelizaeusmuseet som är känt för sin antika egyptiska samling. Katedralmuseet i Hildesheim visar upp artefakter från katedralens långa historia och den spännande katedralskattkammaren som ingår i UNESCO:s världsarvslista är också öppen för besökare.
Magdalenenträdgårdarna är väl värda ett besök. Rosariumet med mer än 1 800 rosenbuskar är en av de äldsta klosterträdgårdarna i Niedersachsen och spelplats för en trädgårdsfestival varje år i juni. Det historiska marknadstorget är Hildesheims hjärta med sina unika korsvirkesbyggnader som rekonstruerades efter att ha förstörts under andra världskriget.

Kulturintresserade kan ta del av många olika evenemang, konserter, utställningar och teaterföreställningar under hela året. I september varje år hålls gatukonstfestivalen Pflasterzauber med artister, komedi, eld och lågor och massor av musik, och i augusti startar M’era Luna, en musikfestival för alternativ musik med gotiska inslag.
Läs mer om Hildesheim Läs mer om festivalen M’era Luna Läs mer om gatukonstfestivalen Pflasterzauber
Fler tips i Niedersachsen
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024