I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Hannover har mängder av enastående kyrkor och vackra kungliga trädgårdar. foto: Henning Scheffen, Dirk Renc, Lars Gerhardts

Hannovers barockarv

Autentisk, äkta och avslappnad – Hannover erbjuder den perfekta mixen för alla besökare. Stadens centrum är imponerande med sin storstadskänsla där gågatorna utgör ett riktigt shoppingparadis. De olika stadsdelarna har alla sin egen charm och atmosfär. I Gamla stan där fem våningar höga korsvirkeshus kantar de medeltida gränderna kan besökare promenera och utforska exklusiva butiker, ta en fika på något av stadens många kaféer eller koppla av vid floden Leines strand.

Den slående Marktkirche-kyrkan och det gamla rådhuset är de sydligaste exemplen på nordtysk tegelgotisk arkitektur. Här hålls varje år roliga evenemang som Internationella fyrverkerimästerskapen, världens största skyttefestival, Maschsee-sjö-festivalen och den klassiska julmarknaden som alla lockar enorma mängder turister till Hannover året runt.
Herrenhäuser-palatset i utkanten av staden var tidigare sommarresidens för kungahuset i Hannover. Med palmträden framför den vita fasaden och känner man sig förflyttad till en exotisk plats. Herrenhäusers kungliga trädgårdar erbjuder idag barock trädgårdskonst och sägs vara en av de vackraste parkerna i Europa. Missa inte heller skulptören Niki de Saint Phalles fantasifulla och färgstarka ”grotta” som finns i parken.
Läs mer om Herrenhäusers trädgårdar Läs mer om Hannover
Fler tips i Niedersachsen
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024