I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Einbeck är ett ypperligt tips för alla som vill upptäcka en autentisk tysk småstad.

Historiska Einbeck

Mellan bergskedjorna Weserbergland och Harz ligger staden Einbeck vars historiska stadskärna är fylld med pittoreska korsvirkeshus och sniderier. Mest berömd är nog Tiedexer Straße med sina magnifikt bevarade fasader. Einbeck bjuder också på en uppsjö av gatukonstverk som tillsammans skapar ett unikt utomhusgalleri.

Att brygga öl är en tradition med anor i den gamla hansestaden. Bocköl – en alkoholstarkt lager som framför allt bryggs och dricks kring påsk – uppfanns här på 1200-talet, och dess smak har hyllats av självaste Martin Luther. Senap tillverkas fortfarande också i Einbeck med regionala ingredienser i en traditionell stenmalningsprocess.
Linne, bomull och siden handtrycks med vackra former och mönster genom den flera hundra år gamla tekniken Blaudruck, blåtryck. 2018 lade UNESCO till tekniken på sin lista över immateriella kulturarv. I StadtMuseum Einbeck kan du bland annat fördjupa dig i ett av Tysklands modernaste cykelmuseer. Önskar du lite fler hästkrafter väntar dig även Europas största klassiska bilshow i Einbeck. PS Speicher är en interaktiv utställning i ett gammalt spannmålsmagasin som ger insikter i den motordrivna mobilitetens historia, nutid och framtid.
Upptäck mer av Einbeck
Fler tips i Niedersachsen
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024