I stolt annonssamarbete med Tyska Turistbyrån!
Det finns ingen annan plats som liknar denna magiska plats i Tyskland. foto: Lüneburger Heide GmbH

Lüneburg­heden

Bland de betande hedfåren på Lüneburgheden går en av de vackraste vandringslederna i Tyskland. Heidschnuckenweg är uppdelad i 13 etapper på totalt 223 kilometer och löper från Hamburg-Fischbek till den hållbara staden Celle.

Heideschleifen består av 12 nya vandringsleder längs de vackraste delarna av Lüneburgerheden. Vandringslederna varierar i både längd och svårighetsgrad. Här passerar man sömniga små byar, slingrande floder och grönskande kullar. Naturvandringen på Heidschnuckenweg är som allra vackrast på sensommaren när ljungen tar över landskapet fullständigt och förvandlar heden till ett blommande lila hav. En del av leden är utmärkt med religiösa landmärken och historiska gravar för den som vill göra vandringen till en pilgrimsfärd.
Leden avslutas i staden Celle som huserar världens största sammanhållna kvarter av korsvirkeshus. Här ligger också det pittoreska Welf Castle med sin slottsteater. Staden har flera traditionella och moderna museer och Celle överraskar ofta besökare med sin imponerande Bauhaus-arkitektur.

Ett annat roligt alternativ är att byta ut vandringsskorna mot en cykel. Regionen Uelzen i Niedersachsen är faktiskt en av de första certifierade cykelregionerna i Tyskland och totalt finns cirka 1 000 km av olika turer att upptäcka, både dagsturer och längre cykelvägar. Cykelområdet ligger mitt på Lüneburgerheden och förutom att det är det största sammanhängande hedområdet i Europa kan du cykla genom miltals med täta skogar och lummiga gröna ängar. Alla rutter är utrustade med tydlig skyltning och översiktskartor. Du kan enkelt transportera din cykel på de flesta tåg och bussar, vilket såklart gör att cykelsemestern blir lite extra bekväm.
Läs mer om vandringslederna i Heidschnuckenweg Cykla i Niedersachsen Läs mer om Lüneburgheden Läs mer om Celle
Fler tips i Niedersachsen
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024