Stockholms senaste takterrass

Grattis Hammarby Sjöstad! På 28:e våningen i Stockholms nya skyskrapa öppnar nu restaurangen, baren och takterrassen Sjöstaden Skybar upp för besök och (reglerat) umgänge.

Från takbaren har man utsikt över Södermalm i förgrunden, men det är fullt möjligt att se hela innerstadens alla stadsdelar och hela vägen till Kista Tower – en mäktig utsikt som bara den är värd ett besök. 

Bakom restaurangen står erfarne restauratören Niklas Ahlbom som har flertalet av stadens framgångsrika restauranger på sitt cv.

– Vi har lagt ner stor energi på att forma ett koncept där såväl mat som design och konst får ta plats och skapa harmoni med huset samt bli en lättillgänglig helhetsupplevelse. Vi vill bli det självklara och prisvärda valet för boende och arbetande i närområdet som söker en skön miljö för umgänge, god mat och dryck, säger Niklas Ahlbom, grundare Sjöstaden Skybar.

Rätterna på menyn är inspirerade av södra Europa, Mellanöstern samt Syd- och Nordamerika och det mesta tillagas i rökeriet eller på kolgrillen. Ansvarig för köket, Back of House Manager, är Oskar Karlsson som närmast kommer från Restaurang Göteborg. 

Inredningen flirtar med 1970-talet och färgskalan går i tidstypiska nyanser av orange, rött, grönt och brunt. Det mesta av inredningen är dessutom specialdesignad för just Skybar, en lyx som inte är särskilt vanligt att kunna unna sig, men här har man vågat satsa.

Sjöstaden Skybar har öppen planlösning mellan de delat som man kallar, Matsalen, Vardagsrummet och Baren som alla 130 sittplatser kan nyttjas samtidigt, eller stängas ner för en intimare känsla vid behov. Därtill finns ett chambre separé, Red Room, helt inrett i rött som rymmer 18 personer och kan bokas för privata event – vi ser genast framför oss hur man spelar in filmscener med hemliga möten i det här läckra rummet. Och så har vi själva takterrassen som rymmer 100 sittplatser och som med sitt västerläge är perfekt för en drink i kvällssolen.

Foto: Sjöstaden Skybar
Dela artikeln
Läs mer
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024