Skånes mest exklusiva B&B – TypeO Loft har bara ett rum

TypeO Loft blev en omedelbar succé. Inom loppet av 72 timmar var hela förra sommaren fullbokad. Nu utökar ägarna med uteplats och uppdaterade varumärken.

Intresset i designvärlden visste ingen hejd när TypeO Loft lanserades av kreatörerna Micha van Dinther och Magnus Wittbjer i juni 2020. Läget på den vidsträckta skånska landsbygden bjöd på såväl lugn och ro, som vackra vyer och inte minst – coronasäkarare än så här kan man knappast bo. 

– Det är tydligt att suget efter annorlunda designstarka upplevelser, parat med önskan om att kunna ta del av dem på ett tryggt och säkert sätt, är stort. Förfrågningarna var så många att vi under förra sommaren fick införa en väntelista, säger Magnus Wittbjer. 

Foto: Mike Karlsson Lundgren / TypeO Loft

Inför den stundande sommaren, då grundarna vid sidan om svenska gäster även hoppas kunna välkomna sina första utländska gäster, har TypeO Loft utvecklats och utökats.

Uteplatsen har möblerats och omvandlats till ytterligare ett rum för att avnjuta långa, varma sommarkvällar under bar himmel. Trädgårdsdesigner Anders Mårtensson står för växturvalet som valts specifikt för det skånska klimatet och för att komplettera det böljande landskapet bortanför loftet. 

TypeO Loft utgör en fristående del av den gråstenslada från 1842 och är omgiven av ett böljande landskap med vidsträckta fält och djupa skogar. Ända sedan kreatörerna Micha och Magnus lämnade stadslivet för en ombyggd lada på den skånska slätten för fem år sedan, har de känt en längtan att dela med sig av sin avskilda tillflyktsplats till andra. 

Foto: Mike Karlsson Lundgren / TypeO Loft

– Sedan vi förändrade våra liv så har så mycket hänt, både när det gäller vårt fysiska och känslomässiga välmående. Livet på landet ger oss perspektiv på tillvaron. Vi vill ge fler chansen att uppleva vad det kan innebära att leva med ett lite långsammare tempo omgiven av natur, även om det bara är för en kort stund, säger Micha.

TypeO Loft är bland annat inredd med varumärken från den designintresserade duons e-handel och är inredd med komfort och avkoppling i åtanke. Gillar man något går det mesta att köpa med sig hem eller beställa. Glasfasaden som sträcker sig från golv till tak, bjuder in naturen och ljuset i loftet och känslan i rummet ändras under dagen med solens gång.

– Här sitter man på första parkett för det skådespel naturen bjuder på; ljuset och skuggorna som skiftar under dagen, årstidernas växlingar under loppet av året, säger Magnus.

Foto: Mike Karlsson Lundgren / TypeO Loft

TypeO Loft är designat för maximal avskildhet och är ett självhushållande boende. I den öppna planlösningen finns ett vardagsrum, ett kök och ett sovrum med badrum.

Ett skräddarsytt kök från Nordiska Kök, utrustat med porslin från Hasami Porcelain, glas från Studio Vit och köksredskap från Skeppshult, fungerar som navet som livet i loftet kretsar kring. Här kan gäster tillsammans utforska sina kulinariska färdigheter genom färdigkomponerade måltidskit som består av färska ingredienser från mestadels lokala skånska mathantverkare. Frukost, som ingår i vistelsen, finns i loftet när gästen checkar in och kan enkelt förberedas när det passar på morgonen.
– Att nära kropp och själ går bortanför vad man stoppar i sig och vi har velat skapa en plats som väcker gästens nyfikenhet, säger Micha.
Loftet är inte lämpligt för barn eller husdjur.

Dela artikeln
Läs mer
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024