Spela på Estlands bästa golfbanor

Ta med klubborna över till andra sidan Östersjön och upptäck en av norra Europas bäst bevarade golfhemligheter. Varierande golfbanor och vackra landskap gör Estland till en utmärkt destination för alla golfare som är redo att testa något nytt. Här är en komplett guide till Estlands bästa golfbanor.

Estland välkomnade sin första golfbana 1993 vilket också markerar starten på det växande golfintresset bland befolkningen. Landets kompakta storlek gör det enkelt för spelare att utforska flera av landets golfbanor under ett och samma besök. Dessutom tar en flygresa från Sverige till Estland inte mer än en timme.

Foto: Visit Estonia
Norra Estland: Natursköna banor med närhet till storstadspuls

Endast 20 kilometer från Tallinn hittar du golfanläggningen Rae Golf. Detta gör det till den golfbana som ligger närmast huvudstaden och som du enkelt kan besöka under en weekend. Här kan du njuta av en vacker 18-hålsbana eller finslipa dina slag på anläggningens övningsområden. Efter golfrundan kan du njuta av avkopplande bastubad på anläggningen.

Estonian Golf & Country Club ligger 25 kilometer från Tallinn och blev framröstad till Estlands bästa golfbana 2021 av World Golf Awards. Anläggningen erbjuder två golfbanor. Sea Course, en 18-hålsbana som bjuder på spännande utmaningar och 9-hålsbanan Stone Course med links-karaktär. Klubbhuset som är inspirerat av traditionella estniska gårdshus ger platsen en mysig atmosfär. Efter en lång dag på banan kan man koppla av i den estniska bastun. Dessutom erbjuds professionell handledning för de som vill förbättra sitt spel.

Niitvälja Golf är Estlands första golfbana och ligger cirka 30 kilometer utanför Tallinn. Det är en populär golfbana bland både estniska och internationella spelare. 18-hålsbanan är ritad av det svenska arkitektteamet Åke Persson och Peter Chamberlain och präglas av böljande kullar, vackra vattenhinder och fairways som smyger sig genom täta skogspartier. Anläggningen har också en pay-and-play-bana med fem hål som är perfekt för nybörjare.

Foto: Visit Estonia
Västra Estland: Linksbanor och kustnära golf

I västra Estland ligger Pärnu Bay Golf Links. En mycket omtyckt golfbana som stoltserar som Baltikums första linksbana. Banan är designad av arkitekten Lassi Pekka Tilander och bjuder på 18 varierande hål. Här spelar du längs breda fairways omgivna av sanddyner, tallskog och havsbris. Utöver huvudbanan finns också fem kortare banor med tre hål samt omfattande övningsområden för både närspel och långdistans. På golfrestaurangen Eagle kan du njuta av en god måltid efter en heldag på banan. 

White Beach Golf är berömt för sina utmanande vattenhinder och vindiga spel. 18-hålsbanan har havsutsikt och är designad av den erfarna banarkitekten Kosti Kuronen. White Beach Golf ligger dessutom bara 10 kilometer från centrala Pärnu och i närheten av den vackra Valgerand-stranden som du kan passa på att besöka samtidigt. 

Saare Golf ligger inom gångavstånd från Kuressaare, huvudstaden på Ösel vilket är Estlands största ö. Denna vackra 18-hålsbana är designad av den finska golfarkitekten Lassi Pekka Tilander. Saare Golf är ett perfekt alternativ för en kombination av golf och möjligheter att utforska ön. På Ösel kan du nämligen uppleva några av landets bästa spahotell samt en mängd olika aktiviteter och sevärdheter. Resan till Ösel görs enklast via flyg från Tallinn eller färja från fastlandet.

Foto: Otebää Golf & Country Club.
Södra Estland: Skogsbanor och vackra landskap

I södra Estland hittar du Otepää Golf & Country Club. Otepää är en populär destination för olika friluftsaktiviteter. Klubbens slogan "Loodusesse loodud" betyder "Anpassad till naturen" vilket onekligen stämmer då hela golfbanan är omgiven av skog. Banan består av 18 hål som slingrar sig genom ett kuperat landskap vilket skapar naturliga hinder. I klubbhuset på Otepää Golf & Country Club finns en golfbutik och en restaurang med vacker utsikt över omgivningarna.

 

Vill du ha fler tips i Estland?

Här hittar du hela guiden!

Dela artikeln
Läs mer
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024