SOMMAR­KVÄLLAR I RIGA

Med sommaren kommer också det berömda nordiska ljuset, alltså de långa skymningstimmarna med det varma röda ljuset. Och var bättre kan man avnjuta och få ut det mesta av ljuset än på någon av Rigas takrestauranger och terrasser?
På Terrace d’arte på åttonde våningen, eller närmare bestämt taket, av Galleria Riga finner du Baltikums största takterrass och uteservering med 3 000 kvadratmeter av stolar, bord och sköna drinkar. Här har du 360-graders utsikt över staden och flera barer att välja bland, alla med koppling till sitt eget alkoholmärke: Stoli, Martini, Remy Martin, Bacardi och Krusovice.
I mitten finns en restaurang, där gästerna bland annat kan beställa korv på längd, upp till 1,5 meter per bit. För den som söker en lite lugnare takterrass att avnjuta kvällen erbjuder Gutenbergs på fem trappor en lysande utsiktsplats över Rigas vackra katedraler, kyrkspiror, parker och floder.
Även på Skyline bar på 26:e våningen på Radisson Blu Hotel Latvija får man som besökare en svårslagen vy över Riga i alla väderstreck. På dagtid befolkas baren av turister, affärsresenärer och lunchgäster och på kvällen förvandlas baren till nattklubb med live DJ:s och en drinkmeny med mer än 100 cocktails med namn som Chanel No5, Cocaine och Candy Crush.
Dela artikeln
Läs mer
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024