GAY I RIGA

Mycket har hänt på den baltiska gayscenen de senaste 20 åren, och efter Rigas värdskap för EuroPride 2015 har Riga idag en liten men välkomnande gayscen.
Länderna runt den sydöstra delen av Östersjön har inte gjort sig kända för sin tolerans mot HBTQ-personer. Även om mycket hänt de senaste 20 åren så är man inte alltid fullt ikapp de värderingar många svenskar är vana vid. Medan homosexualitet varit lagligt sedan 1992 så är samkönade äktenskap det inte, även om utländska samkönade äktenskap erkänns. 2014 kom den lettiske utrikesministern ut på twitter och i juni 2015 stod dock Riga, som första post-sovjetiska land, värd för EuroPride vilket innebar ett stort steg framåt för toleransen i hela Baltikum.
Idag har Riga en liten men välkomnande gayscen, med det populära Top Club i spetsen, med bar, dansgolv, karaoke, konserter och temaevent. Där finns också Lettlands enda gay suana med plats för 12 personer, en infraröd sauna för två personer och en jacuzzi med plats för fem personer.
Dela artikeln
Läs mer
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024