RIGAS MAT­MECKA

I själva hjärtat av Riga, vid floden Daugava bredvid Centrala järnvägsstationen, ligger Rigas Centralmarknad. Det är inte bara ett av de största torgen i östra Europa, utan även ett av de mest välbesökta med cirka 80 000 – 100 000 besökare varje dag.

När torget invigdes 1930 blev det känt som det bästa och modernaste i hela Europa och den mångsidiga handeln, den personliga attityden och de livliga diskussioner lever kvar än idag.

De arkitektoniskt imponerande paviljongerna användes ursprungligen som hangarer för militära zeppelinare innan de gjordes om till marknadspaviljonger.
På Centraltorget kan man köpa produkter direkt från lettiska bondgårdar, exotisk frukt och kryddor i någon av de fem paviljongerna; grönsaker, mejeri, kött, fisk och gastronomi.

Därtill finns även en öppen marknadsplats för industrivaror och hantverk, en nattmarknad och böndernas dygnet runt-marknad. Sedan 1998 ingår Rigas Centraltorg i UNESCOs Världsarvslista.
Dela artikeln
Läs mer
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024