Reseguide Stockholm

Sturehof

Sturehof öppnades 1897 av Ernst Marcus, då som ölstuga i tysk stil under det förvirrande namnet Malta. 1905 ändrade Ernst Marcus namnet till Sturehof. När Kungsgatan byggdes 1911 blev Stureplan en populär träffpunkt för affärsmän och välbeställda stockholmare som ville äta, dricka, göra affärer och roa sig – vilket det är än idag.

Ägarna inspirerades från sina resor på kontinenten och Sturehof blev Stockholms första fisk och skaldjursrestaurang och man tog hjälp av släktingar från Möja och Västkusten för att förse Sturehof med färsk fisk och skaldjur. De flesta drack öl på den tiden men bröderna Marcus importerade viner och byggde en vinkällare vilket bidrog till att Sturehof snabbt kom att förknippas med vin. Samma familj drev restaurangen fram till 1976. Nuvarande ägare har hämtat inspiration från Marcus tid när det gäller inredning, mat, känsla och service.
Sturehof, Stureplan 2, 11435 Stockholm
https://sturehof.com/
Webbplats
https://sturehof.com/
Adress
Sturehof, Stureplan 2, 11435 Stockholm
Wine & Dine i Stockholm
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024