Reseguide Stockholm

Jim & Jacob

Jim Hammargren och Jacob Nermark Hjelm träffades i gymnasiet, jobbade därefter på olika restauranger och flöt ifrån varandra, men sen korsades deras vägar igen och de valde att starta en foodtruck för att få ihop kapital till en gemensam restaurang.

Premiären var en torsdag i februari 2015. Kön ringlade lång på trottoaren och succén var ett faktum. Tills foodtrucken tre dagar senare brann upp och lämnade de två entreprenörerna tomhänta igen. Men inget ont som inte för något gott med sig. En ny gnista föddes och som en fågel Fenix ur lågorna beslutade de sig för att öppna en restaurang. De hittade en gammal thaikrog på Surbrunnsgatan som renoverades om och på hösten samma år slogs dörrarna till Restaurang Jim&Jacob upp. Och det är alltså hit vi gärna slinker in för en munsbit, ett glas vin och ett anspråkslöst samtal. Det är tillräckligt stilrent för att bjuda in en dejt, men samtligt tillräckligt mysigt och avslappnat för att det ska kännas som en hemmamysig kvarterskrog.
Jim & Jacob, Surbrunnsgatan 38, 113 48 Stockholm
https://www.jimjacob.se/
Webbplats
https://www.jimjacob.se/
Adress
Jim & Jacob, Surbrunnsgatan 38, 113 48 Stockholm
Wine & Dine i Stockholm
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024