Reseguide Stockholm

Ekstedt

När Niklas Ekstedt stod i begrepp att öppna krogen döpt efter sig själv var det konceptet ”tillbaka till rötterna” som gällde. Inspirationen har han tagit från uppväxten i Järpen i Jämtland. Det här är så långt ifrån den molekylära matlagning han fascinerades av i början av sin karriär – på Ekstedt lagas all mat över en öppen eld. Avskalat, ärligt och svårt, men en ansträngning som genererat en stjärna i Guide Michelin.

Som gäst får man sig en upplevelse utöver det vanliga – särskilt om man har turen att få sitta på någon av barstolarna vid den stora köksbänken där man har fri sikt över kockarnas arbete med eld och glöd. Här serveras två fasta menyer och ditt enda beslut att ta är huruvida du vill ha tre eller sju rätter. Exempel på rätter är glödbakad kål med grädde och shalottenlök, kallrökt rådjurssadel med gran och kvitten, skogssufflé från vedeldad ugn med björkglass och blåbär.
Ekstedt, Humlegårdsgatan 17, 11446 Stockholm
https://ekstedt.nu/
Webbplats
https://ekstedt.nu/
Adress
Ekstedt, Humlegårdsgatan 17, 11446 Stockholm
Wine & Dine i Stockholm
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024