Reseguide Gotland
Kategorier
Restaurang Rot
- Wine & Dine
På Restaurang Rot finns 14 platser och alla gäster sitter tillsammans runt samma bord – i vanliga fall. I coronatider är detta inte möjligt, så för tillfället sker gästernas placering enligt rådande restriktioner. Krogen drivs av Luqaz Ottosson som fick titeln Årets Ekokock 2014 och som har jobbat på Fabriken Furillen och Lilla Bjers gårdskrog. Tanken med hans krog är att nya, intressanta möten ska uppstå bland gästerna (i vanliga fall då) och att så mycket som möjligt ska produceras och tillverkas på Gotland. Från möbler, tallrikar, arbetskläder och glas – till råvarorna som serveras på den fasta menyn, som förändras efter inspiration och säsong.
Rätterna ser olika ut från dag till dag och man beställer helt enkelt den meny som är skapad av det som är i säsong för dagen. Drycken är omsorgsfullt utvald från likasinnade producenter och odlare som värdesätter det småskaliga. Lokalen delar restaurangen med glasblåsaren Jennie Olofsson och det är ingen slump att restaurangen är inredd med glas – ner till servettringen. Vill du knipa en plats här får du vara på hugget – restaurangen är i princip fullbokad hela sommaren redan, men man kan ställa sig på väntelista och hoppas på det bästa.
Norrlanda Mangsarve 169, 62250 Romakloster