Reseguide Gotland

Bungenäs Matsal & Kalkladan

Det forna kalkbrottet som stått och förfallit under årens lopp har fått en ny funktion i och med att Bungenäs Matsal och Kalkladan flyttade in de gamla lokalerna och blåste nytt liv i dem. Här hittar du ett av Gotlands hemligaste kulinariska gömställen. Kikar man på den anonyma hemsidan kan man nästan tro att de inte vill ha gäster eller är fullkomligt hopplösa när det gäller att marknadsföra sig själva, men det är givetvis ingen slump. De som vet, vet – och det är ett medvetet klientel som hittar fram till den lågmält hajpade, experimentella matsalen. Den kulinariska nivån är bitvis skyhög, särskilt i Matsalen som har extra hög svansföring. Här finns även ett fåtal rum för övernattning.

Bungenäs kalkbrott har gått från att vara en otillgänglig plats till att bli en ny utflyktsfavorit. Den var länge i försvarets äro och därför no go-zone för vanliga dödliga. Bilen lämnar man på parkeringen utanför området och tar sig sedan till fots eller cykel (det finns lånecyklar man kan utnyttja) på grusvägen ner mot havet och målet. Var noga med att stänga grinden efter dig – här vandrar får och lamm fritt.
Bungenäs Matsal & Kalkladan, 621 56 Bungenäs
http://bungenas.se/
Webbplats
http://bungenas.se/
Adress
Bungenäs Matsal & Kalkladan, 621 56 Bungenäs
Wine & dine på Gotland
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024