3 restauranger i Tallinn du inte får missa

Som vi har längtat! Estland har öppnat sina gränser för svenska turister och nu är det fritt fram att besöka några av Tallinns ljuvligaste restauranger. Här är tre krogar du inte får missa på ditt nästa besök.

180 Degrees
Den berömde Berlinkocken Matthias Diether flyttade till Tallinn och tog med sig en efterlängtad dos storstadsglamour. Friskt vågat, hälften vunnet – Matthias beslutade sig för att öppna stadens mesta fine dining-restaurang mitt i en byggarbetsplats. Det gamla varvsområdet i hamnen Noblessner norr om Kalamaja var fram till nyligen ett dött och försummat kvarter, men är numera ett modernt och arkitektoniskt intressant stadsområde.

Nu har byggdammet lagt sig och restaurangen har bevisat sin toppplacering på restaurangscenen. När man anländer till restaurangen får man först slå sig ner i baren där man serveras apertif och snacks och beslutar sig för sina menyval i godan ro. Därefter eskorteras man till borden som är strategiskt placerade 180 grader runt det öppna köket mitt i utrymmet. Rätterna serveras som små konstverk man nästan inte vill förstöra och nivån är i absolut toppklass. Ett måste för foodies.
Foto: 180 Degrees
Restoran Ö
Ö är en innovativ och älskvärd finkrog med en touch av rock n’ roll i Rotermanni-området, som startats av kockarna Ranno Paukson och Martin Meikas som kommer från Estlands största ö, Saareema (även känd som Ösel).

Namnet på restaurangen har de tagit med hemön i åtanke och det skandinaviska ordet för ö. De nordiska smakerna är ett genomgående tema för vad som hamnar på tallrikarna – inspirationen kommer från oberäkneliga säsonger, djupa magiska skogar, Östersjöns mörka vatten, småskaliga bondgårdsproduktioner, ren luft och lucker jord.

Menyn består av en enda sjurätters avsmakningsmeny så det enda beslut du behöver ta är huruvida du beställer dryckespaketet till eller om du föredrar att välja själv vad som ska hamna i glasen.
Foto: Restoran Ö
Rudolf Restoran
Rudolf är en modern och stilren restaurang i de vackra Kadriorgkvarteren som fått sin inspiration från Estlands första professionella kompositör Rudolf Tobias. Han drevs av sin livsbejakande sinnesstämning och passion för all sorts storhet.

Teamet på Rudolf Restoran går i kompositörens spår och lyssnar till hjärtats allra innersta röst när de skapar sina härliga gastronomiska upplevelser med fransk kulinarisk touch som grundidé. Att man därtill adderar oväntade smaköverraskningar är bara att ses som en extra bonus.
Foto: Rudolf Restoran

Ännu fler tips hittar du i vår Tallinnguide – klicka här!

Dela artikeln
Läs mer
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024