Ginälskarnas nya Mecka

Världens bästa gin görs i Finland. Det menar i alla fall juryn i International Spirit Competition, som avgjordes i San Franciso nyligen, där man valde det finländska destilleriet Arctic Brands Groups nya gin till världens bästa gin.
Det gamla stenbrottet bemannades under sovjettiden med fångar från Rummu fängelset. När fängelset lades ner slutade man att pumpa bort vatten och snabbt hamnade maskiner och byggnader under vattenytan.
Foto: Kyrö Distillery Company & Junimperium
Samtidigt har Junimperium, vars destilleri ligger i hippa och kreativa Telliskiviområdet i Tallin, vunnit flera prestigefyllda internationella priser för sitt handgjorda gin. Där kan besökare få en inblick i hantverket att tillverka och lära sig mer om ginets historia.
Foto: Kyrö Distillery Company & Junimperium
Även finska destilleriet Kyrö är med och slåss om en topplacering när världens främsta gin ska rankas, då deras gin utnämnts till ”Världens bästa gin för gin och tonic”, vilket ju ändå är de sätt de flesta av oss gillar att avnjuta drycken. Kyrö anordnar även festivalen Kyröfest med musik, konst och lokala delikatesser, som går av stapeln 15 augusti 2020.

För den som inte gillar gin kommer Kyrö även lansera sin whiskey Kyrö malt i augusti 2020, kanske lagom till festivalen?
Läs mer
Här hittar du reportage, artiklar och reseguider till de bästa restaurangerna, skönaste hotellen, roligaste aktiviteterna, snyggaste butikerna och mysigaste caféerna.

Joyvoy står för Joyful Voyages och det är precis det vi önskar dig.

© JOYVOY 2024